Σελίδες

29 Αυγούστου 2021

Παράπονα πολίτη για τον έλεγχο που πραγματοποίησε η εφορία Μυτιλήνης στην επιχείρηση του




 Την Πέμπτη το πρωί μας επισκέφτηκε η Εφορία Μυτιλήνης για έλεγχο. Κατέβηκαν στην παραλία και άρχισαν να ζητάνε της αποδείξεις απ' τους πελάτες. Όλοι τους είχαν αποδείξεις για καφέδες μπύρες αναψυκτικά κτλ. Αφού τελείωσαν ήρθαν στο μαγαζί και με έγραψαν για 23 ομπρέλες γιατί δεν είχαν αποδείξεις. Σε απάντηση μου οτι δεν έχω χρεώσει τον κόσμο για της ομπρέλες τη στιγμή που έχουν πάρει ένα σωρό πράγματα απ' το μαγαζί, επέμεναν πως πρέπει να τους χρεώσω και με έβαλαν και έκοψα μπροστά τούς και 23 αποδείξεις που έγραφαν "ΟΜΠΡΕΛΕΣ". Αποδείξεις για της οποίες εγώ δεν πληρώθηκα ποτέ. Στη συνέχεια με έγραψαν και για 23 αποδείξεις (αυτές που με έβαλαν να κόψω και που δεν πληρώθηκα) Μου ανακοίνωσαν λοιπόν πως με γράφουν  23 ομπρέλες και 250 ευρώ πρόστιμο και έφυγαν. 
Εγώ συνέχισα να δουλεύω κανονικά μετά απ' αυτό και προσπάθησα να αφήσω πίσω μου το γεγονός για το άδικο πρόστιμο που είχα φάει. Έκλεισα ένα τραπέζι για το Σάββατο το βράδυ, έκανα τα ψώνια μου για το Σαββατοκύριακο και όλα καλά.





Την επόμενη μέρα, εχτές δηλαδή, γύρω στης 12 με πήρε τηλέφωνο ο λογιστής μου και μου ανακοίνωσε πως έρχεται η εφορία να μου σφραγίσει το μαγαζί για 48 ώρες γιατί δεν είχα κόψει λέει 23 αποδείξεις. Ήρθαν λοιπόν η υπάλληλοι της δικής μας εφορίας αυτή τη φορά και με σφράγισαν για 48 ώρες. Χωρίς να με έχει ενημερώσει ΚΑΝΕΙΣ για αυτό το πρόστυχο και χυδαίο πράγμα που θα συνέβαινε, με αποτέλεσμα εγώ να ψωνίζω κρέατα ψάρια και λαχανικά που ίσως κάποια απ' αυτά τώρα πετάξω.
Οι υπάλληλοι της Μυτιλήνης ήρθαν στο νησί μόνο και μόνο για να κάνουν ζημιά και κακό στον ήδη λαβωμένο χώρο της εστίασης. Αναρωτιέμαι ποιός είναι ο μηχανισμός που ελέγχει αυτούς τους υπαλλήλους αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους? Γιατί σωστά δεν την έκαναν. 
Ύστερα απ' την καταστροφική περσινή σαιζόν λόγο κορωνοϊού και απ' τα 7 Ρίχτερ του Οκτωβρίου με της ανυπολόγιστες ζημιές με τα τσουνάμια και της φωτιές και με όλα τα δύσκολα που μαστίζουν το χώρο της εστίασης και όχι μόνο,  λόγο κοβιντ, έχουμε απέναντι μας και το κράτος να μας υπενθυμίζει πως είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας πως δε μας υπολογίζει και πως μας έχει γραμμένους στα παπάρια του. 
Εύχομαι στης κυρίες που με γράψανε κακά και δύσκολα γεράματα.
Απο Αύριο Κυριακή θα είμαστε ξανά κοντά σας μετά τη μια το μεσημέρι..


Θεολόγος Φράγκος