Σελίδες

18 Αυγούστου 2021

“Ο Μηταράκης, οι Ταλιμπάν και το αδιέξοδο της κυβέρνησης”




 Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα:
Ο αντιφατικός, σκόπιμα εν πολλοίς, τρόπος που διαχειρίζεται το μεταναστευτικό η Κυβέρνηση και ο κ. Μηταράκης οδηγούν σε επικίνδυνο αδιέξοδο τα νησιά και τη χώρα.

Από την μία μιλά για φύλαξη των συνόρων, αλλά από την άλλη προπαγανδίζει τον κίνδυνο από πιθανές ροές από το Αφγανιστάν στην παρούσα φάση.
Αλήθεια, σε περίπτωση νέων ροών θα σταματήσει τη φύλαξη;

Από τη μία βλέπει την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία και από την άλλη συμφωνεί σε επέκταση της κοινής δήλωσης, την οποία η κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει νεκρή και η Τουρκία, όχι μόνο δεν υλοποιεί αλλά τη χρησιμοποεί για τα συμφέροντά της.

Το μόνο που τον ενδιαφέρει σταθερά τον κ. Μηταράκη είναι το να διαχειριστεί τα κονδύλια για τη δημιουργία των δομών στα νησιά και τον Έβρο!
Και αυτό με διαδικασίες που δεν εγγυώνται τη διαφάνεια.

Για παράδειγμα : Ο διαγωνισμός μαμούθ των 400 εκατ. ευρώ που αφορά την σίτιση έγινε για περισσότερους από 40.000 μετανάστες, ενώ στην πραγματικότητα ο αριθμός των σιτιζόμενων είναι υποπολλαπλάσιος. Κατοχυρώθηκε με μηδενικές εκπτώσεις ή της τάξης των 3 λεπτών ανά γεύμα (δηλ. έκπτωση μόλις 0,44%)!

Οι διαγωνισμοί για την κατασκευή των δομών σε Λέρο, Κω και Σάμο έγιναν με κλειστές προσκλήσεις.
Στον αστρονομικού προϋπολογισμού, γεμάτο με φωτογραφικές διατάξεις διαγωνισμό για τη Χίο, τη Λέσβο και τον Έβρο, έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των κατασκευαστικών εταιριών.
Χαρακτηριστικά για τη δομή της Χίου προϋπολογίζονται 60 εκ. € για 1.800 μετανάστες κατά το υπουργείο, με άλλα λόγια 33.400 € ανά θέση φιλοξενούμενου!‼

Αλήθεια για ποιον λόγο η Ευρώπη χρηματοδοτεί αδρά και υπερκοστολογημένα έργα, πάνω στην συνοριογραμμή; Προφανώς για να κρατήσει το πρόβλημα μακριά της! Για να εγκλωβίσει τις πιθανές ροές στις υπερδομές των νησιών αρχικά και όταν αυτές γεμίσουν στην υπόλοιπη Ελλάδα .

Ξαφνικά ο κ. Μηταράκης παρουσιάζεται να ανησυχεί! Τώρα έμαθε για τη φυγή των Δυτικών από το Αφγανιστάν! Δεν γνώριζε μέχρι σήμερα ότι αυτό έχει δρομολογηθεί επί κυβερνήσεως Τραμπ και ότι η μετάβαση της εξουσίας στους Ταλιμπάν έχει συμφωνηθεί εδώ και καιρό, με τοποτηρητή την αναβαθμισμένη γεωπολιτικά Τουρκία. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η δήλωση των Ταλιμπάν ” βλέπουμε την Τουρκία ως σύμμαχο και όχι ως εχθρό”
https://www.tanea.gr/…/oi-talimpan-anakoinosan-to…/

Και πώς αντιδρά σε αυτό; Με το γνωστό του τρόπο. Αφενός εξακολουθεί η κυβέρνηση να βάζει ως ενέχυρο τις ακριτικές περιοχές έναντι χρημάτων με υπερκοστολογημένες δομές και διαγωνισμούς σίτισης, παρουσιάζοντας την όλη κατάσταση ως έκτακτη.

Και αφετέρου συνεχίζει την ίδια διχαστική τακτική, χθες επιχειρώντας να βάλει τη μία περιοχή απέναντι στην άλλη με αφορμή την χωροθέτηση της υπερδομής (όπου και απέτυχε οικτρά παρά την προσπάθεια των προθύμων και όλως τυχαίως προσλαμβανομένων στο Δήμο Χίου), τώρα χρεώνοντας την αντίδραση των κατοίκων στην αριστερά, προσπαθώντας να ξυπνήσει κομματικά χαρακτηριστικά.
Και αυτή η προσπάθεια θα αποτύχει γιατί η κοινωνία, πέρα από κόμματα και παρατάξεις είναι ενωμένη και αποφασισμένη να μην αφήσει να εξελιχθούν οι σε βάρος της σχεδιασμοί.

Το μόνο που ενδιαφέρει την “Μηταράκειο” λογική είναι να γίνουν οι υπερδομές και να εγκλωβιστούν οι μετανάστες στην ακριτική Ελλάδα. Αυτό επιχειρεί να το εμφανίσει ως τη μόνη εφικτή λύση.
Τα ίδια επιχειρήματα χρησιμοποιεί ο ομογάλακτος Επίτροπος κ. Σκοινάς για να «περάσει» το Σύμφωνο Μετανάστευσης. Και οι δύο κάνουν ότι δεν ακούν τη σύσταση του ΟΗΕ να μην κλείσουν τα σύνορα για τους Αφγανούς μετανάστες. Και οι δύο κάνουν ότι δεν γνωρίζουν την θέση της Τουρκίας για να μην «κρατήσει» κανέναν Αφγανό μετανάστη που θα θελήσει να περάσει στην ΕΕ.

Ή μήπως τα γνωρίζουν και για αυτό θέλουν, με ζήλο ως νεοταλιμπάν, τις δομές και τον εγκλωβισμό των μεταναστών στα νησιά και όταν αυτά γεμίσουν, τον εγκλωβισμό τους στην Ελλάδα;
Οι σχεδιασμοί τους να καταδικάσουν τα ακριτικά νησιά, τον Έβρο και την υπόλοιπη Ελλάδα σε χώρους εγκλωβισμού μεταναστών δεν θα περάσουν. Η Χιακή κοινωνία θα υπερασπιστεί το μέλλον των παιδιών της όποτε χρειαστεί!
Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ
* Προτείνουμε οι Δήμαρχοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου (Κάρμαντζης, Κύτελης, Στράντζος) μαζί με τον κ. Μηταράκη που σιγοντάρουν καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας τους, να στήσουν φιέστα θριάμβου στα εγκαίνια λειτουργίας της νέας Υπερδομής στην Σάμο, αποδεικνύοντας έτσι ποιο είναι το όραμά τους για τα νησιά που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.