27 Μαΐου 2022

Σάλος από τα παιχνίδια Μουτζούρη με τα εθνικά θέματα

 


Έντονη δυσαρέσκεια του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών από την πρόσκληση από την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου του Τούρκου Πρέσβη στην Αθήνα σε εκδήλωση γευσιγνωσίας, την ώρα που η Άγκυρα αμφισβητούσε την Ελληνική κυριαρχία στα νησιά του βορείου Αιγαίου


Την έντονη δυσαρέσκεια του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου τα προχθεσινά καμώματα του Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου. Όπως το «Ν» αποκάλυψε χθες ο κ. Μουτζούρης κάλεσε σε επίσημο γεύμα προβολής της γευσιγνωσίας της Λέσβου τον Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα, άμεσο πολιτικό υφιστάμενο του Ερντογάν και του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Μάλσιτα και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Τούρκος Πρέσβης μετέβη στο γεύμα γευσιγνωστικής προβολής της Λέσβου ακυρώνοντας το ραντεβού που είχε εκείνη την ώρα με τον Έλληνα Υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη.


Ας σημειωθεί ότι ενώ ο Τούρκος Πρέσβης χαριεντιζόμενος και παρακαθήμενος με τον κ. Μουτζούρη ο οποίος και τον παρουσίασε (!!!) στο κοινό που είχε κληθεί ως ξεχωριστός καλεσμένος, η Τουρκία αμφισβητούσε την Ελληνική κυριαρχία στα νησιά του βορείου Αιγαίου!


«Η Ελλάδα έχει εξοπλίσει τα νησιά της με μη στρατιωτικό καθεστώς από το 1960 και αν δεν σταματήσει αυτό, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία της Ελλάδας εκεί» σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών πολιτικός προϊστάμενος του υψηλού καλεσμένου του κ. Μουτζούρη στο Κολωνακιώτικο εστιατόριο. Και συνέχισε τις απειλές του οι οποίες αφορούν τα νησιά του βορείου Αιγαίου αφού η Συνθήκη της Λωζάννης αφορά αυτά τα νησιά και όχι τα Δωδεκάνησα τα οποία ενώθηκαν με την Ελλάδα 40 χρόνια μετά τη Συνθήκη. «Είμαστε εξαιρετικά σοβαροί, δεν μπλοφάρουμε. Εάν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί με αυτό, θα προχωρήσουμε περαιτέρω το θέμα. Τα βήματα της Ελλάδας στοχεύουν να αποτελέσουν απειλή για την Τουρκία».


Να σημειώσουμε ότι την παρουσία του Τούρκου Πρέσβη από την εκδήλωση του κ. Μουτζούρη με οικοδέσποινα τη σύζυγο του η οποία υποδεχόταν τους καλεσμένους (!!!) φωτογραφιζόμενη μαζί τους, απέκρυψε συνειδητά και συνεχίζει να αποκρύπτει έως σήμερα, η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου, αντιλαμβανόμενη ίσως το τι είχε κάνει. Στα όσα ανέβασε στη σελίδα της δεν αναφέρει πουθενά τον Πρέσβη της Τουρκίας παρά μόνο τους... αντιπροσώπους των Πρεσβειών «της Ολλανδίας, της Κίνας, της Βουλγαρίας, Ιαπωνίας, Ινδίας, της Αυστραλίας και Βιετνάμ»!


Ας σημειωθεί ότι η παρουσία του Τούρκου Πρέσβη στο γεύμα στο οποίο κατά τα άλλα προβλήθηκε τουριστικά η Λέσβος προκάλεσε  την αμηχανία αλλά και τη δυσαρέσκεια του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια. Ο οποίος και αποχώρησε από το γεύμα λίγα λεπτά μετά τη διαπίστωσης των όσων συνέβαιναν εκεί και για τα οποία δεν είχε ενημερωθεί.


Τα παιχνίδια του Κώστα Μουτζούρη με τα εθνικά θέματα έχουν σύμφωνα με ΜΜΕ της Αθήνας προκαλέσει έντονο εκνευρισμό και στο Μέγαρο Μαξίμου.


https://www.stonisi.gr/