5 Αυγούστου 2021

Στην «κόκκινη» λίστα του Ισραήλ η Ελλάδα

 


Το Ισραήλ κάλεσε σήμερα τους πολίτες του να μην ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα ενισχύσει τα μέτρα καραντίνας για όσους επιστρέφουν στη χώρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει να ελέγξει την εξάπλωση της μετάλλαξης Delta.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται στο Ισραήλ, στρέφοντας τις υγειονομικές αρχές στην απόφαση να αρχίσουν από αυτήν την εβδομάδα τη χορήγηση της τρίτης, αναμνηστικής δόσης του εμβολίου, σε άτομα άνω των 60 ετών.

Επίσης, η χώρα επιβάλλει καραντίνα σε όσους επιστρέφουν στη χώρα -ακόμη και στους εμβολιασμένους ή σε εκείνους που νόσησαν και ανέρρωσαν- από χώρες τις οποίες χαρακτηρίζει «κόκκινες». Σε αυτές προστέθηκαν 18 χώρες, με την «κόκκινη λίστα» να περιλαμβάνει τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισλανδία, την Ελλάδα και άλλες.

«Αρχής γενομένης από τις 12 Αυγούστου 2021, απαιτείται πλήρης απομόνωση για όλες τις ηλικιακές ομάδες, ακόμη και για τους εμβολιασμένους και τους αναρρώσαντες» που έχουν επισκεφθεί αυτές τις 18 χώρες, ανέφερε το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ στην ανακοίνωσή του, προειδοποιώντας για «σημαντική αύξηση της νοσηρότητας, προερχόμενης από το εξωτερικό».