7 Ιουλίου 2021

Χαρδαλιάς: Αποκλειστικά με καθήμενους η νυχτερινή διασκέδαση – «Λουκέτο» από την πρώτη παράβαση

 

Οι εικόνες συνωστισμού σε μπαρ και κλαμπ που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, καθώς και η αύξηση των κρουσμάτων φέρνουν νέα μέτρα προκειμένου να αποτραπεί το 4ο κύμα του φονικού ιού, το οποίο βρίσκεται προ των πυλών.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προχώρησε σε έκτακτες ενημερώσεις για τον φονικό ιό.

Βάσει λοιπόν των ανακοινώσεων του υφυπουργού, εστίαση, μπαρ, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν από την Πέμπτη 8 Ιουλίου μόνο για καθήμενους.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά και τα μέτρα που προβλέπει το υπουργείο Ανάπτυξης για τον αριθμό των πελατών ανά τετραγωνικό μέτρο και ανά τραπέζι. Μάλιστα, προανήγγειλε βαριά πρόστιμα όπου διαπιστώνονται παραβάσεις.

Από την πρώτη παράβαση -και μάλιστα από την επόμενη μέρα- οι επιχειρήσεις θα βρίσκονται αντιμέτωποι με την αναστολή λειτουργίας, υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε «είναι δυνατή η επιβολή των κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει υλικού από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση». Χωρίς να διευκρινίζει τι εννοεί με αυτή τη φράση ο κ. Χαρδαλιάς άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και υλικό από τα social media προκειμένου να επιβληθεί πρόστιμο σε ένα μαγαζί που παρανόμησε.

«Κάθε παραβίαση που αφορά στα μέτρα δημόσιας υγείας -όπως η μη τήρηση του όρου της απαγόρευσης ορθίων καθώς και του ανώτατου ορίου αριθμού πελατών ανά κατάστημα- θα επιφέρει κύρωση για μεν τα καταστήματα κάτω των 200 τετραγωνικών μέτρων πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση -από την επόμενη ημέρα της παράβασης- για 7 ημέρες για δε τα καταστήματα άνω των 200 τετραγωνικών πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση -από την επόμενη ημέρα της παράβασης- για 7 ημέρες. Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για 15 ημέρες, ενώ σε τυχόν τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί στις επόμενες ώρες, θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει υλικού από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση» είπε χαρακτηριστικά.

Το έκτακτο αυτό μέτρο έχει σαν στόχο να περιορίσει τη μεταδοτικότητα του ιού στις νεότερες ηλικίες και να περάσουμε όλοι ένα πιο ασφαλές και ελεύθερο καλοκαίρι, κατέληξε.