28 Ιουνίου 2021

Υπ. Τουρισμού: Υποχρεωτικό αρνητικό τεστ σε τουρίστες από τη Ρωσία – Ολοι ακόμα και οι εμβολιασμένοι



 Ολοι οι ταξιδιώτες από τη Ρωσία οι οποίοι φτάνουν στην Ελλάδα θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test. Είναι ποχρεωτικό για όλους και εμβολισμένους. Θα υποβάλλονται σε τεστ.

Με γνώμονα την υγειονομική ασφάλεια των τουριστών, των εργαζομένων στον κλάδο του Ελληνικού Τουρισμού καθώς και των πολιτών , αποφασίστηκε η τροποποίηση της πολιτικής αφίξεων από τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δ του SARS-CoV-2 στη Ρωσία, από τις 30 Ιουνίου 2021 και εξής όλοι οι ταξιδιώτες οι οποίοι φτάνουν στην Ελλάδα προερχόμενοι από τη Ρωσία θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test, αναφέρει ανακοίνωση.

Το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους τουρίστες από τη Ρωσία, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.

Επιπλέον, όλοι οι ταξιδιώτες από τη Ρωσία θα υποβάλλονται σε τεστ κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Στη Ρωσία σημειώνονται νέα ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων σε σχέση με την κατάσταση στις αρχές του έτους.

Τόσο η Μόσχα όσο και η Αγία Πετρούπολη κατέγραψαν τους περισσότερους θανάτους μέσα σε μία μόνο ημέρα από την έναρξη της πανδημίας.

Η ρωσική πρωτεύουσα, η οποία έχει γίνει επίκεντρο της νέας έξαρσης κρουσμάτων, κατέγραψε 92 θανάτους μέσα σε μία ημέρα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Στην παραλλαγή του ιού Δέλτα, η οποία ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, οφείλεται το 90% των νέων κρουσμάτων στη Μόσχα.

Μέχρι τις 18 Ιουνίου, η Ρωσία είχε εμβολιάσει τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ανθρώπους κατά της Covid-19 από τους περισσότερους από 144 εκατομμύρια πολίτες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της εποπτικής αρχής υγείας, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Η Ρωσία έχει καταγράψει συνολικά 131.463 νεκρούς, με βάση τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση. Όμως, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Rosstat, που κάνει ξεχωριστική καταμέτρηση, οι νεκροί ανέρχονται σε περίπου 270.000 από την αρχή της πανδημίας και μέχρι το τέλος του Απριλίου 2021.