16 Ιουνίου 2021

Απόφαση-σκάνδαλο: Μετακινούν μετανάστες από νησιά & Έβρο προς την ηπειρωτική χώρα

 


Κίνδυνος αποσταθεροποίησης
Το ποσό των 3.000.000 ευρώ θα πληρώσει η χώρα μας για την μετακίνηση των μεταναστών από τον Έβρο αλλά και τα νησιά, προς διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, σύμφωνα με το evronews.gr.

Τα χρήματα μάλιστα αυτά δεν προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά τα πληρώνει η Ελλάδα από Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης. Αυτό προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 11 Ιουνίου με τίτλο:“Τροποποίηση της Δράσης «Μετακινήσεις υπηκόων τρίτων χωρών & παιδιών αυτών από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου & τον Έβρο προς την ηπειρωτική χώρα, εντός των νησιών του Αν. Αιγαίου καθώς & από δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας προς δημόσιες υπηρεσίες & φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας» με Κωδικό ΟΠΣ 5030480 στον Ειδικό Στόχο «Άσυλο» και στον Εθνικό Στόχο «Υποδοχή /άσυλο» του Ε.Π. Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης”. 

Η χρηματοδότηση αυτή αφορά: 
 

Μεταφορά από το ΚΥΤ Έβρου προς τις ανοικτές δομές φιλοξενίας της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας
Μεταφορά από τα Λιμάνια Πειραιά, Καβάλας και Θεσσαλονίκης προς τις ανοικτές δομές φιλοξενίας της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας
εντός των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, εννοώντας μετακινήσεις από το εκάστοτε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προς το λιμάνι του νησιού καθώς και προς δημόσιες υπηρεσίες και φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας. 

Eδώ η απόφαση


https://www.pentapostagma.gr/