18 Αυγούστου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


από 15.00 ώρα της 17.08.2016 έως 15.00 ώρα της 18.08.2016



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΑΜΟΥ

Τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη, στην Ικαρία
Από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Κηρύκου της Σάμου διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα, το οποίο έλαβε χώρα χθες (17-08-2016) το μεσημέρι, στην περιοχή του Αγίου Πολυκάρπου, στην Ικαρία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε άτομο αγνώστων στοιχείων, συγκρούστηκε με δίκυκλο μοτοποδήλατο, που οδηγούσε ένας 82χρονος ημεδαπός, με συνέπεια τον τραυματισμό του τελευταίου.
Ακολούθως, ο οδηγός του αυτοκινήτου εγκατέλειψε, με το όχημά του, τον τόπο του τροχαίου ατυχήματος, χωρίς να προβεί, ως όφειλε, στις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ενέργειες. 
Τα αίτια και συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 35χρονου, για διευκόλυνση της εισόδου μη νόμιμων αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια
Χθες (17-08-2016) το μεσημέρι, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος ενός (1) υπηκόου Ιράκ ηλικίας 35 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, ο 35χρονος, την 07-08-2016 είχε διευκολύνει, έναντι χρηματικής αμοιβής, την είσοδο τεσσάρων (4) υπηκόων Συρίας, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών  εγγράφων, στην ελληνική επικράτεια, από μη θεσμοθετημένο σημείο της Σάμου.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Τροχαίο ατύχημα στους Φούρνους της Σάμου
Σήμερα (18-08-2016) το πρωί, σε επαρχιακό οδικό δίκτυο στους Φούρνους της Σάμου, δίκυκλο μοτοποδήλατο με οδηγό έναν 27χρονο ημεδαπό, εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε, με συνέπεια τον τραυματισμό του δικυκλιστή.
Ο τραυματισθείς μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί ο Αστυνομικός Σταθμός Φούρνων.