15 Σεπτεμβρίου 2022

Τρία χρόνια μετά...

 

Με μεγάλη καθυστέρηση η Περιφέρεια θυμήθηκε την ανάγκη κατάρτισης σχεδίου δράσης για την τουριστική προβολή. Παράλληλα στα χρόνια που πέρασαν δαπανήθηκαν άσκοπα αρκετά εκατομμύρια ευρώ
Συμπληρώθηκαν αυτές τις μέρες τρία χρόνια από την στιγμή που η παράταξη του κ. Μουτζούρη ανέλαβε τα ηνία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 Τρία χρόνια μετά, λοιπόν, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργο Βήλο και την Κατερίνα Πολλάτου, Διευθύντρια Μάρκετινγκ της εταιρίας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνεργασία της Περιφέρειας με την Fraport για την συγκρότηση ενός σχεδίου δράσης προκειμένου να αυξηθούν οι τουριστικές ροές προς την Λέσβο.


Τρία χρόνια μετά, κι αφού έχουν καταρτιστεί και υλοποιηθεί τρία προγράμματα τουριστικής προβολής (το τελευταίο υλοποιείται ακόμη), κι αφού έχουν δαπανηθεί αρκετά εκατομμύρια ευρώ για την τουριστική προβολή ξεκινάει η συζήτηση ενός σχεδίου δράσης.  Ένα σχέδιο δράσης που αφορά μόνο τη Λέσβο, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Περιφέρειας.


Η Fraport διαχειρίζεται 14 αεροδρόμια της χώρας, ανάμεσα τους και τα αεροδρόμια της Μυτιλήνης και της Σάμου. Η εταιρεία σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει θα προχωρούσε σε υλοποίηση σχεδίων ανάπτυξης της επιβατικής κίνησης με την προσέλκυση εταιρειών. Αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε δει κάποια συγκεκριμένη ενέργεια.


Πρακτικά αυτή την στιγμή ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη του τουρισμού της Λέσβου ξεκινάει από το μηδέν. Ακόμη κι αν καταρτιστεί ο σχεδιασμός, κάτι που απαιτεί χρόνο. Ακόμη κι ο προγραμματισμός είναι ορθολογικός και αποτελεσματικός θα απαιτηθούν κονδύλια για να υλοποιηθεί. Και το ερώτημα είναι ποιοί θα είναι οι φορεις που θα βάλουν τα κονδύλια. Μέχρι σήμερα η Περιφέρεια έχει δείξει, πως είναι πρόθυμη να συζητήσει με όλους, Αλλά, στο τέλος, κάνει αυτό που εκείνη θεωρεί σωστό και αξιοποιεί τους πόρους της τουριστικής προβολής κυρίως για δημόσιες σχέσεις της Περιφερειακής Αρχής.

Οι δηλώσεις

Αμέσως μετά την συνάντηση ο Περιφερειάρχης δήλωσε:  «Ήταν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση στην οποία έγινε μια αποτίμηση της κατάστασης  όσον αφορά την κίνηση που είχε το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης κατά τους θερινούς μήνες και αναλύθηκαν οι επιδόσεις του. Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε με την Fraport και  να καταστρώσουμε ένα σχέδιο δράσης το οποίο θα βοηθήσει στην αύξηση των ροών.  Είμαστε εδώ για να συζητάμε και να αναζητούμε λύσεις που θα βοηθήσουν αναπτυξιακά την Λέσβο αλλά και τις άλλες νήσους του Βορείου Αιγαίου».  



Ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργος Βήλος δήλωσε: «Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Περιφερειάρχη. Ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με την πορεία και τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Λέσβου και αποφασίσαμε να προβούμε από κοινού σε ένα σχέδιο δράσης στοχεύοντας στην αύξηση των τουριστικών ροών στην  Λέσβο».  

Οι παραπάνω δηλώσεις αποδεικνύουν πως μόλις τώρα ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την κατάρτιση σχεδίου δράσης.


ΠΗΓΗ https://www.stonisi.gr/