4 Φεβρουαρίου 2022

Παγώνει το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»; - Τι επιπτώσεις θα έχει στο Δήμο Μυτιλήνης; - Τι αναφέρει η "Πυξίδα"




 Μεγάλη ανησυχία μας προκαλεί η τοποθέτηση του κ. Γιάννη Τσιάμη στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, η οποία μέχρι στιγμής δεν διαψεύστηκε από κανένα κυβερνητικό παράγοντα,  σύμφωνα με την οποία η ένταξη των έργων στο «Αντώνης Τρίτσης» βρίσκεται πολύ χαμηλά και η εκτίμησή του είναι πως θα γίνουν μόνο δύο συνεδριάσεις της επιτροπής ακόμα, όπου θα ενταχθεί ότι ενταχθεί, ενώ στη συνέχεια το πρόγραμμα θα μπει σε αναστολή!


Σε όσους παρακολουθούσαμε το ζήτημα από κοντά ήταν φανερό πως η μεγάλη καθυστέρηση ένταξης των έργων δεν ήταν καλός οιωνός.


Ήταν επίσης γνωστό πως ο στόχος που μας έλεγαν πως είχαν οι κυβερνητικοί παράγοντες για ένταξη έργων μέχρι τέλος του 2021 σε ποσοστό 50%  ήταν αδύνατο να επιτευχθεί, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου ο οποίος επισήμανε πως η επιτροπή έχει να συνεδριάσει ήδη δύο μήνες και οι εντάξεις έργων είναι πολύ μακριά από το στόχο του 50%!


Τι συμβαίνει λοιπόν με τους «άριστους»;


Κατάργησαν ένα χρηματοδοτικό εργαλείο σαν το «Φιλόδημο» που έτρεχε, όπως οι ίδιοι αυτοδιοικητικοί αναγνώριζαν, πολύ καλά, πάγωσαν για 2 χρόνια ενταγμένα έργα, πολυδιαφήμισαν το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο «Αντώνης Τρίτσης» διαβεβαιώνοντας τους Δήμους πως κανένα έργο δεν θα κινδυνεύσει και τώρα έρχονται να μας πουν , πως παγώνει το πρόγραμμα!


Πάνω από ένα χρόνο τώρα οι Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων εργάζονται στην κατεύθυνση ένταξης έργων στο «Αντώνης Τρίτσης» και τώρα τους λένε πως δυστυχώς το πρόγραμμα αναστέλλεται;!


Τι συμβαίνει λοιπόν;


Ήταν  ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, που έλεγαν πως θα ενταχθούν όχι μόνο τα έργα που αναλογούν στη χρηματοδότηση που αντιστοιχεί σε κάθε Δήμο αλλά και ακόμη περισσότερα;


Τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στα υπό ένταξη έργα του Δήμου Μυτιλήνης;


Περιμένουμε τις απαντήσεις που δε δόθηκαν από την περασμένη Τετάρτη!


Περιμένουμε και αγωνιούμε!


ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ


ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ


ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ


ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ


https://www.lesvosnews.net/