11 Ιανουαρίου 2022

«Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα»! Απάντηση σε άρθρο του βουλευτή της ΝΔ Ν.Μανωλάκου

 


Προσπαθώντας να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα

Γράφει ο

Σχης (εα) Δημήτριος Κωνσταντινίδης*

Καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές όλο και περισσότεροι βουλευτές θα αναγκαστούν να βγουν μπροστά και να υπερασπιστούν το κυβερνητικό έργο. Βλέπετε τα λεφτά είναι πολλά και για να διατηρήσουν τον μισθό τους, θα πρέπει το κόμμα τους να πάρει εάν όχι περισσότερες τουλάχιστο τις ίδιες έδρες με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Διαφορετικά κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός βουλής, και να χάσουν τον παχυλό τους μισθό. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο βουλευτής της ΝΔ κύριος Μανωλάκος Νικόλαος προσπάθησε με άρθρο του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να παρουσιάσει το μαύρο σαν άσπρο.  

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κύριος Μανωλάκος μας λέει ότι η κυβέρνηση των αρίστων έκανε την Ελλάδα την καλύτερη χώρα του κόσμου και ότι όλα λειτουργούν άριστα. Μας λέει ότι η κυβέρνηση μείωσε τις ροές των λαθρομεταναστών, αλλά δεν μας εξηγεί γιατί εφόσον μείωσε τις ροές, θέλει να κατασκευάσει νέες δομές στα ακριτικά νησιά και τον Έβρο και κυρίως αποφεύγει να μας πει τι σκοπεύει να κάνει με τους λαθρομετανάστες που ήδη υπάρχουν στην χώρα. Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτό το επιχείρημα, εάν είχαν μηδενίσει και όχι απλά μειώσει τις ροές και εάν είχαν απελάσει όλους όσους με την βία μπήκαν στην χώρα. Έψαξε ποτέ ο κύριος βουλευτής να δει πόσο δύσκολο είναι να πάει κάποιος νόμιμα μετανάστης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής; Πριν ο κύριος βουλευτής, εγκρίνει με την δική του ψήφο, την δαπάνη πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την στέγαση και σίτιση των λαθρομεταναστών; Έψαξε να δει πόσοι Έλληνες είναι άστεγοι και χωρίς φαγητό, ή πόσοι Έλληνες πεθαίνουν από τα μαγκάλια επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τον λογαριασμό του ρεύματος; Αναρωτήθηκε ποτέ ο Στρατηγός και όχι ο βουλευτής Μανωλάκος ποιες θα είναι οι μακροχρόνιες συνέπειες από αυτή την λανθασμένη πολιτική; Και τι θα αναγκαστούν να κάνουν τα παιδιά μας για να σώσουν αυτόν τον τόπο;

Μας λέει ότι η Tουρκία απειλεί καθημερινά την εθνική μας ακεραιότητα, αλλά δεν μας λέει τι έκανε η κυβέρνηση και ο κύριος Υπουργός της Eθνικής Aμύνης ο οποίος ανέχεται την μια προσβολή μετά την άλλη. Ταυτόχρονα προσπαθώντας να μας πείσει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις αναβαθμίζονται, μετέρχεται σαν επιχείρημα την αγορά των αεροσκαφών Rafale και την αγορά των φρεγατών Belharra. Αν και κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι κακώς προβήκαμε στην αγορά των εν λόγω οπλικών συστημάτων, αυτό που λείπει από την χώρα μας, δεν είναι τόσο τα οπλικά συστήματα όσο η θέληση να τα χρησιμοποιήσουμε και το προσωπικό να τα επανδρώσουμε. Έτσι με αυτό τον τρόπο τα καθιστούμε στην κυριολεξία άχρηστα, πριν ακόμα τα αγοράσουμε. Και οι τούρκοι το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά. Γιατί εμείς τους εκπαιδεύσαμε. 

Ισχυρίζεται ότι κατόρθωσαν να μετατρέψουν τις Ελληνοτουρκικές διαφορές σε Ευρωτουρκικές. Δηλαδή παραδέχεται ότι κάθε φορά που η Tουρκία μας απειλεί ή προσβάλει την εθνική μας υπερηφάνεια εμείς πηγαίνουμε στην Ευρώπη κλαψουρίζοντας και ζητάμε να μας βοηθήσουνε. Εάν αυτή η στρατηγική είναι σωστή, τότε θα πρέπει να μα εξηγήσει γιατί τα τουρκικά πλοία και αεροπλάνα αλωνίζουν στο αιγαίο; Γιατί οι Έλληνες ψαράδες δεν μπορούν να ψαρέψουν στα Ίμια; Γιατί δεν κατορθώσαμε να ορίσουμε ακόμα αποκλειστική οικονομική ζώνη με την Tουρκία; Και τέλος αφού είμαστε τόσο ισχυροί όσο υποστηρίζει, γιατί η Tουρκία μας απειλεί με casus belli; Και γιατί μια τόσο ισχυρή χώρα δεν αυξάνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια;

Διατείνεται ότι έχουμε έναν σοβαρό πρωθυπουργό ο οποίος αγωνίζεται καθημερινά για την ανάταξη της χώρας, αλλά δεν μας εξηγεί γιατί οι Αμερικανοί χαρακτήρισαν ως μη βιώσιμη την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed και γιατί θεωρούν τον εν λόγω αγωγό αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην νότιο ανατολική Μεσόγειο. Με απλά λόγια δεν μας εξηγεί γιατί ένας τόσο ικανός Πρωθυπουργός απέτυχε να υλοποιήσει μια στρατηγική επένδυση. 

Χρησιμοποιεί την πανδημία σαν δικαιολογία για την οικονομική δυσπραγία, που ταλαιπώρησε και συνεχίζει να ταλανίζει όλους τους Έλληνες, εκτός από τους βουλευτές, και την ίδια ώρα με την σύμφωνη γνώμη του κυρίου Μανωλάκου επιβάλει πρόστιμο 1200 ευρώ τον χρόνο σε όσους Έλληνες πάνω των 60 ετών, αποφάσισαν για τους δικούς τους λόγους να μην κάνουν το εμβόλιο. Λησμονώντας τις άμεσες και έμμεσες μειώσεις που επέβαλαν τα τελευταία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην σύνταξη αυτών των ανθρώπων. Λες και με την τελευταία εκλογική της νίκη η ΝΔ μπήκε στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και ως δια μαγείας, όλα της τα λάθη συγχωρέθηκαν ή λησμονήθηκαν.      

Τέλος δίνει συμβουλές στον λαό για το τι θα πρέπει να κάνει, και ξεχνάει ότι το πολίτευμα μας, τουλάχιστον θεωρητικά, είναι αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Αντιπροσωπευτική σημαίνει ότι ο λαός στέλνει στην βουλή τους αντιπροσώπους του. Τους αμείβει πλουσιοπάροχα, έτσι ώστε να παραμένουν αδιάφθοροι, και αναμένει από αυτούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσουν την ζωή του. Δεν αναμένει από τους βουλευτές να γράφουν άρθρα, γιατί αυτή την δουλεία την ανέλαβαν οι δημοσιογράφοι. Πολλώ δε μάλλον, δεν αναμένει από τους βουλευτές να μετακυλούν το βάρος της ευθύνης στον λαό. Και να τον κατηγορούν όπως έκανε πριν μερικά χρόνια ο κύριος Παπανδρέου όταν έλεγε ότι ο λαός είναι διεφθαρμένος. Ή όπως έκανε ο κύριος Πάγκαλος όταν με περισσή αλαζονεία έλεγε μαζί τα φάγαμε. Πριν λοιπόν ο κύριος Μανωλάκος πιάσει την πένα και αρχίσει να γράφει άρθρα καλό θα ήταν να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να προβεί σε πράξεις, έτσι ώστε οι πολίτες που έχουν το δικαίωμα να κρίνουν την κυβέρνηση να γράψουν εγκωμιαστικά άρθρα για αυτόν.

Μα θα πει κάποιος, ο κύριος Μανωλάκος καλεί τον λαό σε μια νέα Εθνεγερσία, γιατί είναι κακό αυτό. Σαν ιδέα δεν είναι κακό, το αντίθετο μάλιστα. Αυτό που λείπει όμως για να δέσει η συνταγή είναι ο ηγέτης. Και ο κύριος Μανωλάκος ξέρει πολύ καλά ότι ο ηγέτης διοικεί δια του παραδείγματος. Που είναι λοιπόν το παράδειγμα του ηγέτη; Γιατί εάν υπήρχε ηγέτης ο λαός θα τον ακολουθούσε.  

Εν κατακλείδι Στρατηγέ σας καλώ να μην υποτιμάτε την νοημοσύνη των πολιτών και κάθε φορά που απευθύνεστε σε αυτούς να θεωρείτε ότι τουλάχιστον έχουν την ίδια νοημοσύνη με εσάς, εάν όχι μεγαλύτερη. 

  *  MS National Grand Strategy, NDU Washington D.C

  MBA, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

https://www.militaire.gr/