2 Αυγούστου 2021

Πανάξιος Xρυσός Oλυμπιονίκης στο μήκος ο Τεντόγλου!




 Με 8,41μ. στην 6η και τελευταία του προσπάθεια σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του βάθρου


Με 8,41μ. στην 6η και τελευταία του προσπάθεια, ο Μίλτος Τεντόγλου άφησε πίσω τους δύο Κουβανούς, που είχαν «καβατζώσει» ως τότε τις δύο πρώτες θέσεις, και πήρε πανάξια το Χρυσό Μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, δικαιώνοντας όλους όσοι πίστευαν στην πολύ μεγάλη αξία του!

Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής από τα Γρεβενά, που φέτος είχε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο με 8,60μ., κατάφερε να «σκαρφαλώσει» στην πρώτη θέση λίγο πριν ολοκληρωθεί ο μεγάλος τελικός κι ενώ προς στιγμήν έμενε εκτός μεταλλίων, καθώς τον είχε περάσει και ο Κάσερες, ο Ισπανός, αφήνοντάς τον τέταρτο.

Το απίστευτο τελευταίο άλμα του, ωστόσο, όχι μόνο ήταν υπέρ αρκετό για να τού χαρίσει τη νίκη, αλλά «ανάγκασε» και τους δύο Κουβανούς να υποκλιθούν στο μεγαλείο του, με τον Μάσο να παραιτείται από την τελευταία του προσπάθεια και τον Ετσεβαρία να λυγίζει, στην κυριολεξία, κατά τη διάρκεια της δικής του!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωταθλητής μας κατάφερε με το πρώτο του άλμα να περάσει τα 8 μέτρα (8,11μ.), δείχνοντας πανέτοιμος για κάποιο μετάλλιο, στην πορεία, όμως, είχε δύο άκυρες προσπάθειες, με αποτέλεσμα να εκτοξεύσει την αγωνία μας στα ύψη, προτού μας στείλει, τελικά, στον… έβδομο ουρανό.