16 Αυγούστου 2021

Λεφτά να φάνε κι οι… κότες




 Την άριστη σχέση που έχει με την διαχείριση του χρήματος, του ξένου βέβαια και δη του κρατικού, πλειστάκις έχει αποδείξει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης που το μοιράζει αφειδώλευτα, από τα μικρορουσφέτια σε δήμους και και κοινότητες έως τον πακτωλό των εκατομμυρίων για την κατασκευή των υπερδομών στα νησιά του Αιγαίου.


Όμως, ότι υπέγραψε απόφαση και συγκροτεί ομάδα εργασίας με αμοιβή από (κρατηθείτε) πενήντα άτομα κι έναν ακόμα ως πρόεδρο (σύνολο 51) «για την υποστήριξη του περιπτέρου της ειδικής υπηρεσίας συντονισμού και διαχείρισης προγραμμάτων ταμείου ασύλου, μετανάστευσης και ένταξης και ταμείου εσωτερικής ασφάλειας και άλλων πόρων στην διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης 2021», ομολογουμένως δεν έχει προϋπάρξει.


Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι αυτοί θα εργάζονται εντός του κανονικού ωραρίου τους, άρα θα μπορούσε το συγκεκριμένο έργο τους να ενταχθεί στα τρέχοντα καθήκοντά τους για όσο χρόνο χρειαστεί και φυσικά να καλυφθούν μόνον τα οδοιπορικά και τα έξοδα εκτός έδρας και διαμονής όσων στελεχώσουν το (καθ΄ όλα άχρηστο και αχρείαστο) περίπτερο του υπουργείου. Ως εκ τούτου ουδεμία έχει σημασία το ποσό, όσα κι αν είναι, που θα εισπράξουν επί δίμηνο για το έργο και την όποια συνεισφορά τους.


Και για να τον προλάβουμε, μην τρέξει και την αμολήσει πάλι την… εξυπνάδα του, ουδεμία σημασία έχει αν τα χρήματα αυτά προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ούτως ή άλλως είναι χρήματα που σπαταλώνται.


Ακολουθεί η απόφαση, που όμοιά της δεν έχει εκδοθεί ούτε τότε που δένανε τους σκύλους με τα λουκάνικα



https://astraparis.gr/