8 Αυγούστου 2021

Κλίμα “εκκαθαρίσεων” στις ΕΔ για να αντιμετωπίσει το κλίμα οργής η κυβέρνηση;



Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη μ΄ ένα τεράστιο κύμα οργής. Οργή που προέρχεται απ΄ όλη τη χώρα κι όχι μόνο από τους κατοίκους των περιοχών που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις πυρκαγιές. Η …στρατηγική του “εκκενώσατε τα πάντα” αποδεικνύεται ένα πραγματικό Βατερλό, γιατί κανένας από τους “επιτελείς του Μαξίμου” δεν μπορούν ακόμη να καταλάβουν ότι κανένας Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να βλέπει 5 μέρες σπίτια να καίγονται! Σε μια χώρα που βασικός στόχος κάθε οικογένειας παραμένει η απόκτηση ενός σπιτιού , είναι ακατανόητο  πως δεν μπόρεσαν να το καταλάβουν. 

Η οργή και η αγανάκτηση δεν μπορεί να καταλαγιάσει με “επιδόματα” και δάνεια”. Στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι θα πρέπει να “πέσουν κεφάλια” αλλά απ΄ ότι φαίνεται θα τα αναζητήσουν όχι σε υπουργικά γραφεία. Φαίνεται ότι ο “βολικός” χώρος των ΕΔ έχει επιλεχθεί για να γίνει μια “επίδειξη δύναμης”. Πάλι εκτός πραγματικότητας είναι , αλλά δεν το έχουν καταλάβει.

Προχθές μετέθεσαν τον διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού και τον Διευθυντή Τεχνικού! Δεν ήταν ικανοποιημένοι από τη διαθεσιμότητα των CHINOOK; Δεν γνώριζαν η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και το Μαξίμου ποιες ήταν οι διαθεσιμότητες των ελικοπτέρων; Δεν γνώριζαν τις αιτίες γι΄ αυτές τις διαθεσιμότητες για τις οποίες μόνο οι δύο αξιωματικοί δεν ευθύνονται;

Μαθαίνουμε ότι ανάλογο κλίμα για “τιμωρητικές” μεταθέσεις ακόμη και αποστρατείες έχει διαμορφωθεί και για την Πολεμική Αεροπορία. Δεν γνώριζε η πολιτική ηγεσία και το Μαξίμου τις διαθεσιμότητες και τα προβλήματα των Canadair; Αν ναι τι έκανε; Το…ρίσκαρε; Αν όχι τότε η ευθύνη περιορίζεται στην ηγεσία του ΓΕΑ που θα έπρεπε να έχει “περάσει” την πραγματική εικόνα στην πολιτική ηγεσία. Νομίζουμε ότι το ΄χε κάνει.

Συνεπώς με ποια δικαιολογία θα “φάνε” αξιωματικούς; 

Η ευθύνη των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων στην προστασία των στελεχών που διοικούν αυτονόητη. Οι Αρχηγοί δεν είναι υπάλληλοι . Είναι Αρχηγοί και ως τέτοιοι πρέπει να συμπεριφερθούν.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα αυτά θα αποδειχτούν απλές σκέψεις πανικόβλητων “αξιωματούχων-συμβούλων”. Είναι τουλάχιστον γελοίο να πιστεύουν ότι με αποκεφαλισμούς στις ΕΔ που επί τρεις ημέρες δεν τις είχαν καλέσει σε σύσκεψη, θα κατευνάσουν το κύμα οργής των πολιτών.

Το πιθανότερο είναι ότι το κλίμα αυτό δημιουργείται από “παρατρεχάμενους” πολιτικούς αλλά και στρατιωτικούς και δεν έχει περάσει στο πρωθυπουργικό γραφείο. Η χθεσινοβραδινή επίσκεψη του κ.Μητσοτάκη στη βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν έγινε μόνο για λόγους επικοινωνιακούς.

https://www.militaire.gr/