25 Ιανουαρίου 2021

Ν. Γκαρά, Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση Μηταράκη για κατασκευή νέας δομής στο Φυλάκιο



 Στην έκτακτη διαδικτυακή σύσκεψη με τη συμμετοχή των θεσμικών φορέων του Έβρου, συμμετείχε η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, ξεκαθαρίζοντας για ακόμη μια φορά την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στα σχέδια της Κυβέρνησης ΝΔ σε ότι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, μετατρέποντας τη χώρα σε «αποθήκη ψυχών», καθώς και στη δημιουργία νέας δομής στο Φυλάκιο Έβρου, ενώ ζήτησε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση του Μηταράκη που αφορά στο ΚΥΤ Φυλακίου.

Στην τοποθέτησή της η Βουλευτής επισήμανε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερή και ξεκάθαρη εδώ και χρόνια. Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει ρητή απόφαση να μη δημιουργηθεί καμία δομή μόνιμης διαμονής προσφύγων – μεταναστών στη Θράκη, για λόγους εθνικούς, επιχειρησιακούς, κοινωνικούς, και το τήρησε στην πράξη.


Η κα Γκαρά ανέφερε πως η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να ανατρέψει τον παραπάνω σχεδιασμό, αδιαφορώντας για την αντίθετη γνώμη των θεσμικών φορέων του Νομού, την οποία προσπέρασε επιδεικτικά «φορτώνοντας» μάλιστα με αναλήθειες και ψέματα την τοπική κοινωνία του Έβρου. «Η Κυβέρνηση εμπαίζει τους κατοίκους του Έβρου. Είναι αδιανόητο για τόσο σοβαρές αποφάσεις να μην υπάρχει ενημέρωση και διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Είναι αδιανόητο οι τοπικοί κυβερνητικοί Βουλευτές στον Έβρο να λένε ότι δεν ήταν ενήμεροι για ζητήματα που αφορούν στον Νομό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, ζητώντας παράλληλα από τους Βουλευτές της ΝΔ να εξηγήσουν τι έκαναν ως τώρα για να αποτρέψουν τον προκλητικό σχεδιασμό και τις αποφάσεις Μηταράκη.

Παράλληλα, σημείωσε πως η κατασκευή δομής μόνιμης διαμονής δυναμικότητας 1.500 ατόμων στα σύνορα θα έχει πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις στην περιοχή του Έβρου, ενώ αμφισβήτησε την αναγκαιότητα της. Τέλος, σημείωσε ότι προτεραιότητα έχει η  ενίσχυση και η στελέχωση των υπηρεσιών και των υφιστάμενων δομών, η βελτίωση των συνθηκών και των υποδομών διασφαλίζοντας την αξιοπρεπή διαβίωση κι εργασία προσφύγων, μεταναστών και απασχολούμενου προσωπικού.


https://www.inevros.gr/