26 Οκτωβρίου 2020

Γ. Νικητιάδης: Να είμαστε ρεαλιστές. Ο τουρισμός φέτος υπέστη καθίζηση



 Στα  ελληνοτουρκικά τον τουρισμό αλλά και το θέμα των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου  στο Κίνημα Αλλαγής  αναφέρθηκε χθες μιλώντας στο “Notos News” και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ο τομεάρχης Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Νικητιάδης.

Αναλυτικότερα,  για την κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία ο κ. Νικητιάδης δήλωσε:
«Παρακολουθούμε  τα τελευταία χρόνια την επέκταση των επιθετικών  δραστηριοτήτων  της Τουρκίας. Μέχρι στιγμής πρέπει να επιτείνουμε τη διπλωματική αντεπίθεση σε όλες τις κινήσεις του προέδρου της Τουρκίας. Επίσης  θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο.

Όσο πιο ισχυροί είμαστε εσωτερικά τόσο καλύτερα θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε επιβολή. Η γειτονική χώρα  προσπαθεί να προκαλέσει ένα θερμό επεισόδιο. Μετά στο τραπέζι του διαλόγου ο κ. Ερντογάν θα μπουν τα θέματα που αφορούν   μεν τη χώρα του αλλά δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που πρεσβεύει το Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε ο κ. Γιώργος Νικητιάδης.

Σε ερώτηση αν έχουν αποδώσει οι διπλωματικές κινήσεις της χώρας μας ο κ. Νικητιάδης δήλωσε:
«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν έχουν αποδώσει. Η μεγαλύτερη επιθετικότητα από πλευράς της Τουρκίας είναι αποτέλεσμα του αποκλεισμού που αισθάνεται ο πρόεδρος της Τουρκίας από τις ξένες χώρες. Το ότι και η Ρωσία θύμισε τη συμμαχία με την Ελλάδα από τη ναυμαχία του Ναυαρίνου είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών μας.  Το παιχνίδι της διπλωματίας όμως   δεν τελειώνει,. Πρέπει να συνεχίσουμε και να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας και να γίνουμε πιο επιθετικοί με τους συμμάχους μας.

Αναφέρομαι στην ΕΕ. Η χώρα μας οφείλει να γίνει πιο επιθετική στη Γερμανία. Τα θέματα αυτά είναι λεπτά και θέλουν λεπτούς χειρισμούς. Η πατριωτική στάση πολλές φορές δεν απέχει πολύ από την πατριδοκαπηλεία αν δεν εκφράζεται με τον σωστό τρόπο. Θέλει ωριμότητα και μια ψυχραιμία ώστε να καταφέρουμε να είμαστε στο εσωτερικό ενωμένοι και συμπαγείς και στο εξωτερικό να είμαστε πιο επιθετικοί. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει πολλά σημαντικά βήματα που μας βγάζουν νικητές σε ό,τι αφορά το Διεθνές Δίκαιο και την εφαρμογή του. Δυστυχώς όμως  αυτό δεν αρκεί. Χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο».

Ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε στον τουρισμό και τα αποτελέσματα της σεζόν.
«Δεν νομίζω ότι πρέπει να πανηγυρίζουμε. Ο τουρισμός υπέστη ένα τρομακτικό πλήγμα παγκοσμίως, Εμείς που ζούμε από τον τουρισμό το έχουμε δεχθεί  αυτό το χτύπημα και το αισθανόμαστε με τη μείωση του ΑΕΠ μας. Η μείωση είναι αισθητή σε  τουριστικούς προορισμούς όπως η Ρόδος η Κως και άλλα νησιά που στηρίζονται στον τουρισμό. Ο τομέας  έχει  υποστεί καθίζηση.

Όποιος πανηγυρίζει δεν βλέπει τα καταστήματα που θα κλείσουν, τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και άλλους εργαζόμενους του επισιτισμού που θα μείνουν απλήρωτοι. Πρέπει να ετοιμαστούμε να αντιμετωπίσουμε τη συνεχιζόμενη πανδημία. Δεν βλέπουμε φως στην υπόθεση αυτή» τόνισε ο κ. Νικητιάδης.
Όσο για τη σεζόν του 2021 που θα είναι εξίσου δύσκολη ο κ. Νικητιάδης τόνισε:
«Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να επιρρίπτει το σύνολο των ευθυνών στους πολίτες. Ο κόσμος  κάνει ό,τι μπορεί σε ό,τι αφορά τους υγειονομικούς κανόνες. Πρέπει και η κυβέρνηση να λάβει κάποια μέτρα και ας θυσιάσει κάτι από την οικονομία».

Μίλησε όμως ο κ, Νικητιάδης και για το θέμα της προεδρίας στο Κίνημα Αλλαγής  με αφορμή  και τη δήλωση στην οποία προέβη ο ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης.
«Η  κ. Γεννηματά έθεσε το θέμα στη διάρκεια διαδικτυακής  συνέντευξής. Εκεί της ετέθη το θέμα αν θα είναι υποψήφια στις εκλογές το 2021 και έδωσε θετική απάντηση. Δεν μπορούσε να μην απαντήσει εφόρον επιθυμεί να είναι στην ηγεσία του κόμματος, Εν συνεχεία απάντησε  και ο κ. Ανδρουλάκης στο ίδιο ερώτημα των δημοσιογράφων. Ο καθένας έχει δικαίωμα να διεκδικεί την προεδρία. Για μας δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό. Έχουμε περάσει πολλές φορές αυτές τις διαδικασίες εδώ και πολλά χρόνια .Έχουμε εμπεδώσει τη δημοκρατική λειτουργία στον πολιτικό μας χώρο  και θα ανταποκριθούμε χωρίς να υπάρχουν προβλήματα», είπε ο κ, Νικητιάδης.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα.
«Ο κ, Κονσολας είχε την ευγένεια και το δημοκρατικό ήθος  πριν περάσει το σχέδιο για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης  από το συμβούλιο  να καλέσει τους υπευθύνους   των κομμάτων και να συζητήσει μαζί τους. Συμφωνώ μαζί του στη διασύνδεση της τουριστικής εκπαίδευσης με την αγορά.  Οι δύο τουριστικές σχολές σε Ρόδο και Κρήτη πήγαιναν καλά γιατί πετύχαιναν αυτό ακριβώς. Οι προτάσεις είναι στη σωστή κατεύθυνση. Όφειλε το κράτος να επιδιώξει την αναβάθμιση των τουριστικών σπουδών», τόνισε.

πηγη:.rodiaki.gr