26 Σεπτεμβρίου 2020

Σέρβοι τουρίστες επιλέγουν Κύπρο, αφού η Ελλάδα τους “ξέχασε”



 Σέρβοι τουρίστες επιλέγουν Κύπρο, αφού η Ελλάδα τους “ξέχασε”  Σέρβοι τουρίστες επιλέγουν Κύπρο, αφού η Ελλάδα τους “ξέχασε” ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ 25/09/2020 Μετά το κλείσιμο των ελληνικών συνόρων για τους Σέρβους τουρίστες στις 6 Ιουλίου, και με δεδομένη την επιθυμία που έχουν οι Σέρβοι για διακοπές, η Κύπρος αποτελεί έναν ιδιαίτερα προτιμητέο προορισμό, δεδομένου ότι η Σερβία έχει βελτιώσει δραστικά τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της πανδημίας, έχοντας μόλις διψήφιο αριθμό κρουσμάτων σε ημερήσια βάση τον Σεπτέμβριο.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο αυτό, η Air Serbia προσπαθεί να αυξήσει τις συχνότητες και τη χωρητικότητα των υπηρεσιών προς τη Λάρνακα μετά την άρση της απαγόρευσης της κυπριακής κυβέρνησης για την είσοδο Σέρβων πολιτών. Μετά την εξέλιξη αυτή οι Σέρβοι τουρίστες αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά στην Κύπρο.

Η Air Serbia έχει δύο εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Βελιγραδίου και Λάρνακας την επόμενη περίοδο, και εξετάζει την δυνατότητα αύξησης της χωρητικότητας, τόσο με αλλαγή αεροσκαφών, όσο και με την εισαγωγή πρόσθετων πτήσεων. Λαμβάνοντας υπόψη την ανακοίνωση της κυπριακής κυβέρνησης ότι οι Σέρβοι πολίτες θα επιτρέπεται να εισέλθουν στο νησί με αρνητικό τεστ PCR από χθες 24 Σεπτεμβρίου, η εθνική αεροπορική εταιρεία της Σερβίας αναμένει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους επιβάτες από ό, τι συνήθως για αυτήν την περίοδο του έτους. Ως εκ τούτου, η Air Serbia θα συνεχίσει να εκτελεί πτήσεις προς Λάρνακα κάθε Δευτέρα και Σάββατο, παρόλο που το αρχικό σχέδιο ήταν να μειώσει τις πτήσεις, ανακοίνωσε η Air Serbia. Ο Γενικός Διευθυντής Εμπορίας, Jiri Marek, δήλωσε: «Η Air Serbia παρακολουθεί στενά τη ζήτηση μέσα στις δύο πρώτες ημέρες μετά την ανακοίνωση και αποφάσισε να προσθέσει μια επιπλέον τρίτη πτήση για την Πέμπτη την επόμενη εβδομάδα. Χαιρετίζουμε την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης, καθώς παρέχει την ιδανική ευκαιρία για όλους όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το φθινόπωρο για τις διακοπές τους. Έχοντας υπόψη ότι οι καθημερινές θερμοκρασίες στην Κύπρο είναι πολύ υψηλές, είμαστε σίγουροι ότι οι Σέρβοι που θα επισκεφθούν αυτόν τον δημοφιλή προορισμό στη Μεσόγειο τον Οκτώβριο θα αυξηθεί».

- Πηγή: https://money-tourism.gr