29 Σεπτεμβρίου 2020

Δελτίο Τύπου για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
 ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Στις 7 Οκτωβρίου 2020, έπειτα από 5,5 χρόνια εκδίκασης της υπόθεσης, αναμένεται η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής για συνολικά 68 κατηγορούμενους, ανάμεσα στους οποίους και το σύνολο της πρώην και νυν ηγεσίας της θλιβερής φασιστικής οργάνωσης.

 Μια απόφαση που συνδέεται με τη δικαίωση των θυμάτων τους και κυρίως τη δικαίωση της μνήμης του άδικα δολοφονημένου Παύλου Φύσσα. Το αποτέλεσμα της δίκης αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά και τη πρόταση της εισαγγελέως έδρας, που απέρριψε το καθοδηγητικό ρόλο της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, θεωρώντας τις  πράξεις των φονικών επιθέσεων στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ αλλά και τη στυγνή δολοφονία του Παύλου ως «μεμονωμένες».
Η κοινωνία ωστόσο και το εργατικό κίνημα έχει πιο καθαρή ματιά στο τι έγινε. Η παρακρατική δράση των νοσταλγών του ναζισμού, η οποία εντάθηκε στα χρόνια της πρωτοφανούς για το τόπο οικονομικής κρίσης είχε ένα και μόνο στόχο: το τσάκισμα των κοινωνικών – λαϊκών αγώνων και των φωνών που συντασσόταν με αυτούς. Ανάμεσα στις φωνές που σώπασαν ήταν και αυτή του Παύλου…..
Καλούμε τη δικαιοσύνη να πράξει αυτό που πρέπει. Οι ναζί δεν είναι αθώοι. 
Την ίδια στιγμή, καλούμε το εργατικό κίνημα και όλη τη κοινωνία να καταδικάσει μέσα από την έμπρακτη δράση σε όλους τους κοινωνικούς χώρους κάθε φωνή και πράξη της ναζιστικής νοσταλγίας. 
Τα ίδια τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης έχουν πολλές φορές δηλώσει ότι είναι «…η σπορά των ηττημένων του Β Παγκοσμίου πολέμου…». Ας μείνουν εκεί! Στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.
Εργαζόμενοι/ες στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας.