25 Αυγούστου 2020

Τα νυχτοπερπατήματα του Αυστριακού με τον Νότη



Πλήρη συσκότιση έχει επιβάλει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης για το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αυστριακού υπουργού Εσωτερικών κ. Καρλ Νέχαμμερ στη Χίο, αύριο Τρίτη 25 Αυγούστου 2020, μετά την Αλεξανδρούπολη που θα είναι και ο πρώτος σταθμός της περιοδείας.


Στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε επισήμως το Υπουργείο, το μόνον σαφές είναι η συνάντηση που θα έχουν στις 08:45 της Τρίτης με την αυστριακή αντιπροσωπεία, ομού μετά του αναπληρωτή υπουργού κ. Γιώργου Κουμουτσάκου. Έτερον ουδέν.

Ωστόσο, στην απόφαση ναύλωσης του αεροσκάφους της Sky Express, που θα τους μεταφέρει σε Αλεξανδρούπολη και εν συνεχεία σε Χίο και Αθήνα, περιγράφεται ως εξής το πρόγραμμα πτήσεων:

α) Αναχώρηση από την Αθήνα στις 12:30 και άφιξη στην Αλεξανδρούπολη στις 13:30.

β) Αναχώρηση από την Αλεξανδρούπολη στις 19:30 και άφιξη στη Χίο στις 20:30.

γ) Αναχώρηση από τη Χίο στις 22:30 και άφιξη στην Αθήνα στις 23:15.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτό το πρόγραμμα θα φτάσει στη Χίο βράδυ και θα φύγει για Αθήνα ακόμα πιο βράδυ. Προκύπτουν, ως εκ τούτου, οι εξής… απορίες:

1. Τι θα δει νυχτιάτικα ο Αυστριακός στις δύο ώρες που θα μείνει στη Χίο; Εκτός από ψαρομεζέδες δεν μπορούμε να φαντασθούμε κάτι άλλο, γιατί προφανώς δεν πρόκειται στις 9 το βράδυ να πάνε στην ΒΙΑΛ για να αποκτήσει εικόνα του προσφυγικού – μεταναστευτικού ο επίσημος προσκεκλημένος.

2. Μήπως, το παραπάνω πρόγραμμα είναι… μουσαντένιο, για να θολώσει τα νερά και να αποπροσανατολίσει όσους θα ήθελαν να… υποδεχθούν τον Αυστριακό ΥΠΕΣ και τον κ. Μηταράκη; Άλλωστε, ο τελευταίος το έχει ξανακάνει, τότε που κυκλοφορούσε με ελικόπτερο και είχε προσγειωθεί σε στρατιωτική εγκατάσταση.

3. Μήπως, τελικά, το προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι η βιτρίνα και ο Αυστριακός κάνει διακοπούλες και με ναυλωμένο από το Ελληνικό Δημόσιο αεροσκάφος;

Υ.Γ. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα συμμετέχει στην περιοδεία μόνο στο σκέλος της Αλεξανδρούπολης. Δεν τον θέλει στην… παρέα του ο Μηταράκης!

https://astraparis.gr/