25 Αυγούστου 2020

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «Από το «θα κλείσει η ΒΙ.ΑΛ.» στον εγκλωβισμό μεταναστών στα νησιά»


Πέρασε πάνω από ένας χρόνος με κυβέρνηση ΝΔ και  σε όλο αυτό το διάστημα ,παρατηρείται πλήρης ανακολουθία σε αυτά που έλεγαν προεκλογικά σε σχέση με το προσφυγικό -μεταναστευτικό και σε αυτά που πράττουν.

Οι καταστάσεις που βιώσαμε στα νησιά μας πρωτοφανείς και απαράδεκτες. Η ανικανότητα της κυβέρνησης στην διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, αλλά και η ιδεοληπτική - εχθρική εμμονή απέναντι στους νησιώτες και τους πρόσφυγες - μετανάστες, καταντά προκλητική αλλά στη σημερινή συγκυρία της πανδημίας του κορωνοϊού, επικίνδυνη.


 Από τα προεκλογικά ταξίματα με το  ανιστόρητο «θα φύγουν όλοι» και  το κλείσιμο της ΒΙΑΛ, στο απόλυτο  μπάχαλο στα νησιά μας, με  τον εγκλωβισμό τόσων ανθρώπων,-ακόμα και με σχεδόν μηδενικές ροές λόγω κορωνοϊου -,βρίσκονται στην Χίο περίπου 3800 στοιβαγμένοι σε πανάθλιες συνθήκες στην ΒΙΑΛ, όταν τον  Ιούλιο του 2015 ήταν μόλις 1600.Στην σημερινή συγκυρία είναι μια απειλή για την Δημόσια υγεία , απτό αποτέλεσμα της ανευθυνότητας της ΝΔ.

Παλινωδίες και  ευτράπελα, με την κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, τις αλλαγές συντονιστών μέχρι την αναγκαστική επανίδρυση του Υπουργείου και την αποσυμφόρηση που έταζαν και ποτέ δεν έκαναν, μέχρι την επίταξη εκτάσεων για την  δημιουργία υπερδομής στο Αίπος που ήθελαν να κάνουν με το αποφασίζομε και διατάζομε , την απόβαση των ΜΑΤ ,την δημιουργία άλλων δύο δομών και τέλος το πολυδιαφημιζόμενο προεκλογικό τάξιμο για  κλείσιμο της ΒΙΑΛ που αποδεικνύεται   άλλο ένα ψέμα Μηταράκη.

Σε όλα αυτά βέβαια σοβαρά ερωτηματικά εγείρονται για σειρά καταγγελιών για απευθείας αναθέσεις, αδιαφανείς διαδικασίες, μυστικά κονδύλια, διασπάθιση δημόσιου χρήματος ,από το αρμόδιο υπουργείο και σοβαρότατες καταγγελίες για απωθήσεις προσφύγων  ακόμα και εξαφανίσεις. Αυτά όλα χρήζουν απαντήσεων, όταν μιλάμε για ένα  κράτος δικαίου .

Σε πάμπολλες δηλώσεις ο  Υπουργός Μετανάστευσης και βουλευτής Χίου Κ.Μηταράκης, τόσο προεκλογικά αλλά και μετά έταζε: καμιά μόνιμη παραμονή στα ακριτικά νησιά και κλείσιμο της ΒΙΑΛ και πολύ συχνά επιβράβευε τον εαυτό του για την αποσυμφόρηση που ποτέ δεν έκανε. Αυτό , όμως που ήθελε και έκανε ήταν να σπείρει την διχόνοια μεταξύ των κατοίκων για να υλοποιήσει τα σχέδια της κυβέρνησης.

 Η Χιακή κοινωνία μετά από ένα χρόνο μπορεί  να συγκρίνει, ποιοι έλεγαν συστηματικά ψέματα , ποιοι  υπολόγιζαν την γνώμη των κατοίκων και δεν περνούσαν ακόμα και ένα κοντέινερ και ποιοι έφεραν την αστυνομία και τους απήγγειλαν κατηγορίες μέχρι και για παρακώλυση συγκοινωνιών. Όσο για τα ΜΑΤ που έφερε ο Κ. Μηταράκης και το ξύλο που μας έδωσαν, αυτό δεν ξεχνιέται. Είναι από την πολύ αγάπη και το πολύ νοιάξιμο για τους νησιώτες που έχει η ΝΔ.

Οι μάσκες  πλέον έπεσαν , ο κακοστημένος θίασος της ΝΔ, έχει αποκαλυφθεί πλήρως και οι συμπολίτες μας κατάλαβαν. Το σχέδιο της κυβέρνησης ήταν πάντα να εγκλωβίζονται οι πρόσφυγες-μετανάστες στα νησιά μας και να κάνουν κλειστά κέντρα –φυλακές. Έτσι θα παραμείνει και η ΒΙΑΛ, που έταζαν ότι θα κλείσουν.

Είναι ψεύτες, άσχετοι , ανεπαρκείς και επικίνδυνοι. Χρησιμοποίησαν το προσφυγικό  όπως και  τόσα άλλα θέματα και συγχρόνως κορόιδεψαν τους πολίτες για να πάρουν την εξουσία.

Το μόνο που τους ένοιαζε πάντα, ήταν και είναι η εξουσία. Αυτή η κυβέρνηση αν δεν είχε με το μέρος της την πλειοψηφία των κατευθυνόμενων ΜΜΕ, δεν θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία πάνω από 6 μήνες.

 https://www.politischios.gr/