26 Αυγούστου 2020

Ποιοι μεγάλοι τουρ οπερέιτορ σκέφτονται να καλύπτουν το κόστος των τεστ για Ελλάδα


Oι μεγάλοι τουρ οπερέιτορ TUI και Apollo ανακοίνωσαν οτι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να καλύπτουν το κόστος των τεστ PCR για τους Σουηδούς πελάτες τους που ταξιδεύουν στην Ελλάδα, μετά την απόφαση της χώρας μας για απαίτηση αρνητικού τεστ στους ταξιδιώτες από το Βέλγιο, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Τσεχία και τη Σουηδία.

Όπως μεταδίδει η Stromstads Tidning, η TUI Σκανδιναβίας, με συνεργάτη της στη Σουηδία, θα διεξάγει τα τεστ πριν την αναχώρηση για το ταξίδια. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να κάνουν το τεστ έως 72 ώρες πριν την αναχώρηση και, εάν είναι δυνατόν, θα τους δίνεται η δυνατότητα αλλαγής κράτησης χωρίς κόστος.
Ο τουρ οπερέιτορ εκτιμά οτι τα ταξίδια στην Ελλάδα είναι ασφαλή και επισημαίνει οτι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές.
Ο Apollo, επίσης, εξετάζει την ίδια πρακτική αναφέροντας οτι εάν αναλάβει τα τεστ, με ειδικό συνεργάτη, η διαδικασία θα γίνει πιο οικονομική και πιο ευέλικτη εάν συγκριθεί με την περίπτωση οι ίδιοι οι ταξιδιώτες να έκαναν μόνοι τους τα τεστ. 
Ωστόσο, ο τουρ οπερέιτορ δεν έχει εφαρμόσει ακόμα το σύστημα αυτό και εκτιμά οτι πρόκειται να μια μακροπρόθεσμη λύση που θα εφαρμοστεί εάν προστεθούν και άλλες χώρες στη λίστα όσων απαιτούν τεστ από τους ταξιδιώτες του εξωτερικού. Για αυτό το λόγο ακυρώθηκαν ταξίδια που είχαν προγραμματιστεί για την περασμένη εβδομάδα.
Η Ving ανακοίνωσε επίσης οτι ακύρωσε όλα τα ταξίδια στην Ελλάδα από την περασμένη Δευτέρα μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, κάτι που επηρεάσε 3.000 πελάτες της.
https://www.tornosnews.gr/