27 Αυγούστου 2020

Κρούσματα στους «επιλέκτους» της Πυροσβεστικής


Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα δύο στο Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και ένα στο Πεζοπόρο Τμήμα της Πυροσβεστικής, που συστεγάζονται στη Μαγούλα, έχουν θορυβήσει την ηγεσία του σώματος.


Το πρώτο απ’ αυτά κατεγράφη τη Δευτέρα και τα άλλα δύο χθες, κατόπιν μοριακών ελέγχων στους οποίους υποβλήθηκαν οι άνδρες των συγκεκριμένων υπηρεσιών. Τα δύο τμήματα αριθμούν πάνω από 400 στελέχη και τυχόν μη έγκαιρος εντοπισμός των κρουσμάτων θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη διάχυσή τους στο προσωπικό.

Το ΜΕΤΠΕ εξάλλου, που θεωρείται ομάδα «επιλέκτων» του σώματος, αποφασίστηκε να καλύψει την περιοχή του Κορωπίου, μετά το λουκέτο που μπήκε –λόγω κορωνοϊού– στον τοπικό πυροσβεστικό σταθμό. Τυχόν κύμα κρουσμάτων μεταξύ των στελεχών του μηχανοκίνητου τμήματος θα είχε πολλαπλές συνέπειες. Τα στελέχη του σώματος χαρακτηρίζουν την κατάσταση διαχειρίσιμη και εξηγούν ότι τα κρούσματα ήταν μόλις τρία, σε ένα σύνολο εκατοντάδων πυροσβεστών που υποβλήθηκαν σε τεστ για COVID-19. Κατά πληροφορίες, τα κρούσματα δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Το πρώτο θετικό βρέθηκε μεταξύ των στελεχών της ΜΕΤΠΕ και τα άλλα δύο μετά τη διαδικασία προληπτικού ελέγχου στην οποία υπεβλήθη όλο το προσωπικό που έχει έδρα του τις εγκαταστάσεις στη Μαγούλα.

Και οι τρεις πυροσβέστες έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ οι άμεσοι συνεργάτες τους στην υπηρεσία θα υποβληθούν σε επαναληπτικά τεστ. Αρμόδιες πηγές επισήμαναν στην «Κ» ότι προκειμένου ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στο εσωτερικό του σώματος –εν μέσω μάλιστα της αντιπυρικής περιόδου– να παραμείνει κατά το δυνατόν περιορισμένος, γίνεται προσπάθεια να δοθούν στο προσωπικό μέσα ατομικής υγιεινής (μάσκες), ενώ γίνονται απολυμάνσεις όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Στις 19 Αυγούστου οι 70 πυροσβέστες που υπηρετούν στον σταθμό του Κορωπίου τέθηκαν σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού στο προσωπικό. Οι πυροσβέστες υποβλήθηκαν σε τεστ τα οποία βγήκαν αρνητικά, ωστόσο αποφασίστηκε να τεθούν προληπτικά υπό περιορισμό για διάστημα επτά ημερών.

https://www.kathimerini.gr/