14 Αυγούστου 2020

4 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Λέσβο μέσα σε 24ώρες - Έντονη ανησυχία για μεγάλη διασπορά


Προσοχή: Τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης δεν αναμένεται να είναι άμεσα εκτός του σκέλους που αφορά το Βοστάνειο. Στην Αθήνα ήδη το Υπουργείο Υγείας αντιμετωπίζει ελλείψεις σε αντιδραστήρια.
Μια 65χρονη γυναίκα από Μυτιλήνη για την οποία διερευνώνται και ιχνηλατούνται οι επαφές της με άτομο από Αθήνα, ένας 30χρονος που πριν από 2 μέρες επέστρεψε από τουριστικό νησί της Ελλάδας όπου βρισκόταν με φίλους και ένας Μυτιληνιός της διασποράς, είναι τα νέα θετικά κρούσματα του κορονοϊού στη Λέσβο. Πριν από λίγο προστέθηκε και 4ο κρούσμα ηλικιωμένης γυναίκας από χωριό του Πλωμαρίου



Ο ιός  όπως αναφέρουν "Τα ΝΕΑ της ΛΕΣΒΟΥ" ανιχνεύτηκε τυχαία στην 65χρονη όταν απευθύνθηκε σήμερα στο νοσοκομείο για άλλο θέμα υγείας.

Οι δυο άνδρες αισθάνθηκαν αδιαθεσία και μάλιστα ο 30χρονος, επιστρέφοντας στην Αθήνα από το τουριστικό νησί, είχε κάνει τεστ και ήταν αρνητικός.

Όπως φαίνεται, η διασπορά του ιού με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο είναι υπαρκτή και η ανάγκη εφαρμογής των προληπτικών μέτρων από τον καθένα μας κάτι παραπάνω από αναγκαία.



UPDATE: Ανησυχία για το ενδεχόμενο διασποράς

Κορυφώνεται η ανησυχία για την ιχνηλάτηση των τριών νέων θετικών κρουσμάτων του κορονοϊού στη Μυτιλήνη, καθώς υπάρχει υπόβαθρο που τροφοδοτεί την ανησυχία για περεταίρω διασπορά.

Η 65χρονη γυναίκα φέρεται  να έχει παραστεί σε κοινωνικές εκδηλώσεις με συγγενείς της  από Αθήνα που βρέθηκαν στο νησί μας και πιθανώς να της μετέδωσαν τον ιό.

Και στην περίπτωση του 30χρονου που επέστρεψε από τουριστικό νησί, ο νέος άνδρας φέρεται να βρισκόταν με άλλους φίλους του ενώ στη Μυτιλήνη διαμένει με τους γονείς σε διαμέρισμα.



Ώρα ατομικής ευθύνης

Είναι αυτό που έγραψαν τα ΝΕΑ της ΛΕΣΒΟΥ από το φύλλο τους τη Δευτέρα. Είναι η ώρα για την ατομική ευθύνη του καθ ενός μας. Χρήση μάσκας και αντισηπτικών παντού, αποφυγή πολυσύχναστων σημείων και περιορισμό των κοινωνικών επαφών.   Κρατήστε τις αποστάσεις για να σβήσει ο κορονοϊός από τη Λέσβο. Αν εφαρμόσουμε όλοι τα μέτρα,  αυτό είναι εφικτό.

Προσοχή: Τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης δεν αναμένεται να είναι άμεσα εκτός του σκέλους που αφορά το Βοστάνειο. Στην Αθήνα ήδη το Υπουργείο Υγείας αντιμετωπίζει ελλείψεις σε αντιδραστήρια.



Υπενθυμίζουμε ότι χθες είχαμε άλλα δύο νέα κρούσματα στο νησί μας (το ένα αφορούσε νεοεισερχόμενο πρόσφυγα και το άλλο συνταξιούχο επιχειρηματία)