17 Ιουλίου 2020

«Frosé» το cocktail του καλοκαιριού!


Frosé: Ήρθε, για να μείνει! 

Η νέα πρόταση του Συνεταιρισμού Σάμου για «ΤΟ» cocktail του καλοκαιριού!

Το όνομά του και μόνο, αναδεύει τις καλοκαιρινές μας προσμονές…

Το χρώμα του, φραουλένιο και απαλοκόκκινο, χαϊδεύει τα μάτια…

Κάθε του γουλιά, έχει γεύση από καλοκαίρι, ξενοιασιά, κέφι, χαμόγελα…


Frosé: Ήρθε, για να μείνει!

Ροζέ ημίξηρο κρασί «Selana»*, Vin de  liqueur παλαιωμένο «Samos Anthemis»**, φράουλες, γρεναδίνη και πάγος… Ο συνδυασμός της φράουλας και του «vin de liqueur»  με το ροζέ κρασί, δίνουν μια ολόδροση και απολαυστική, γεύση από καλοκαίρι!

To νέο cocktail που προτείνει ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός της Σάμου, είναι ένας εκρηκτικός καλοκαιρινός συνδυασμός και η πιο μοντέρνα εκδοχή της τάσης για κατανάλωση ροζέ κρασιών το καλοκαίρι!

Η τάση αυτή έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πυροδοτήθηκε κυρίως από το Bar Primi στη Νέα Υόρκη, αλλά και το Beaufort House στο Λονδίνο όπου αναμείγνυαν οποιοδήποτε Vin de liqueur, βερμούτ η άλλο ηδύποτο με ροζέ κρασί.

Στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν και πολλά κοκτέιλ που να περιλαμβάνουν το ροζέ κρασί ως κύριο συστατικό και αυτό είναι που κάνει τo Frosé, ακόμη πιο ενδιαφέρον!

Δοκιμάστε τη μαγεία της ροζέ σελήνης, της Selana…

Γευτείτε Frosé με μπόλικο πάγο και… αφήστε πίσω κάθε έγνοια!

Δημιουργείστε Frosé!

(Παρασκευή για επαγγελματίες)



1 μπουκάλι ημίξηρο ροζέ «Selana»

300 γραμμάρια φρέσκες φράουλες, δηλ. περίπου 2 φλιτζάνια σε φέτες.

(Κρατάμε μερικές για το γαρνίρισμα, μαζί με λίγο δυόσμο).

1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

¼ (125 ml.) του γλυκού και παλαιωμένου «Samos Anthemis»

2 κουταλιές της σούπας γρεναδίνη



Φτιάξτε Frosé για φίλους

(Οικιακή Παρασκευή, δοσολογία για 1 άτομο)



5 παγάκια Selana από οικιακή παγοκύστη

2 μεγάλες φράουλες, κομμένες σε φετούλες (μία φράουλα ολόκληρη για γαρνίρισμα μαζί με δύο φυλλαράκια δυόσμο)

στη μύτη κουταλιού του γλυκού, κρυσταλλική ζάχαρη

20 ml Samos Anthemis

2 σταγόνες γρεναδίνη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίξτε το Selana σε παγοθήκες να παγώσει (μέχρις ότου παγώσει χρειάζεται τουλάχιστον 8 ώρες ή και όλη τη νύχτα)

Βάλτε τις φράουλες και τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και αφήστε να «καθίσει» σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά, έως ότου οι φράουλες να αρχίσουν να απελευθερώνουν τους χυμούς τους.

Περιχύστε  το κρασί Anthemis πάνω στις φράουλες, περιμένοντας άλλα 5 λεπτά.

Προσθέστε τους παγοκύβους από το Selana και τη γρεναδίνη.

Ανακατέψτε το μείγμα σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει απαλό.

Σερβίρουμε στα ποτήρια και γαρνίρουμε με φράουλες και φύλλα δυόσμου.

Frosé και… ήρθε το καλοκαίρι!