27 Ιουνίου 2020

Δήμαρχε ανατ.Σάμου, τι δουλειά έχει ο Μηταράκης και Σια με το χωροταξικό Σάμου;



Σε υπέρ υπουργό των νησιών μας εξελίσσουν το Νότη Μηταράκη οι αυτοδιοικητικοί, Δήμαρχοι και Αντιπεριφέρειαρχες, αφού με το παραμικρό αλλά και για την κάθε πίκρα τους απευθύνονται σε εκείνον καθιστώντας τον άτυπα; ως τον απόλυτο διοργανωτή και ρυθμιστή, ως τον...δικό τους άνθρωπο για την επικοινωνία τους με την κυβέρνηση και την εκταμίευση των ευρώπουλων από τα ταμεία του κράτους.

Χαρακτηριστικό δείγμα αποτελεί ο Δήμος Αν. Σάμου, με το δήμαρχο να βρίσκεται σε διάθεση συνεταιρισμού με το Υπουργείο μετανάστευσης και ως εκ τούτου να ζητά στο Μηταράκη την παρέμβασή του ακόμη και για το χωροταξικό του τόπου. Και μπορεί ο Μηταράκης να 'ναι αρχιτέκτονας, ή έστω μάστορας στις διαπραγματεύσεις  το μεταναστευτικό, παρόλα αυτά δεν είναι υπουργός περιβάλλοντος, ούτε ανάπτυξης.


 Βέβαια, πως αλλιώς θα πείσουμε τους αφελείς ψηφοφόρους ότι "παράγουμε" έργο, ότι "κυνηγάμε" την ανάπτυξη, ότι "μεριμνούμε" για την ευημερία του Δήμου; Ότι τελος πάντων είμαστε σε στενή επαφή με την κυβέρνηση. Να βγάλουμε και κανα δελτίο τύπου, να δείξουμε ότι δουλεύουμε, ότι δε μας δουλεύουν δηλαδή. ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

Να θυμίσουμε όταν ο Βουλευτής κ. Στεφανάδης με επιστολή του ζητούσε μετά από παρέμβαση και του πρωθυπουργού από το Δήμο επιμόνως την καταγραφή των ανταποδοτικών εξαιτίας του μεταναστευτικού,  ο Δήμαρχος το έπαιξε βαρύ πεπόνι και δήθεν εξοργισμένος δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση λέγοντας ότι η Σάμος δε χρειάζεται ανταποδοτικά αλλά αποσυμφόρηση, με αποτέλεσμα να μην καταγράψει τις ανάγκες του τόπου τουλάχιστον σε επίσημη κλίμακα.

 Σήμερα, η στάση, η παραδοχή εν τέλει η παράδοση του Δήμου στις ορέξεις του Μηταράκη είναι δεδομένη. Ντροπή να ζητάς δημόσια τη στήριξη του Υπουργού που υπονομεύει την ευημερία, την ανάπτυξη του νησιού μας.

 Ντροπή να ζητάς τη στήριξη του Υπουργού που υπονομεύει τα έργα πνοής του τόπου μας τα οποία λίγο καιρό πριν ήταν σίγουρα εντός της οικονομικής ατζέντας του κράτους. 

Ντροπή να παρουσιάζεις στους ανθρώπους που σε εμπιστεύθηκαν ότι θα ψοφήσουμε εάν δεν ενδώσουμε στο ΚΥΤ Μαμούθ της Ζερβού!

 Ντροπή να λες ότι θα απομακρύνεις άδειες σκηνές μεταναστών από το ΚΥΤ της πόλης για να αποδείξεις ότι κάτι κανείς, ενώ όλοι ξέρουμε ότι λίγο πιο κάτω μπαίνουν καινούργιες. 

Ντροπή να γνωρίζεις ότι τα 2 εκατομμύρια για τη διαφημιστική σου καμπάνια προέρχονται από το Υπουργείο μετανάστευσης, το Υπουργείο που σε κατάντησε φτωχό συγγενή, γιατί εσύ δεν έχεις ούτε περηφάνια, αλλά ούτε φιλότιμο!

Ντροπή να μπλέκεις τον Υπουργό μετανάστευσης ακόμη και με τα σ.@.@ της πόλης αφού είσαι ανίκανος να τα μαζέψεις.

Και όλο αυτό δημιουργεί ιστορικά το μεγαλύτερο σκάνδαλο του τόπου.