19 Φεβρουαρίου 2020

Μηταράκης: «Θέμα ημερών η έναρξη εργασιών στα νησιά»



Σημαντικές εξελίξεις στο Βόρειο Αιγαίο, φέρνει η προσεχής εβδομάδα, καθώς όπως όλα δείχνουν η Κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής των νέων υπερδομών σε Χίο, Λέσβο και Σάμο.


Αυτό τουλάχιστον επιβεβαίωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, το απόγευμα της Τρίτης 18/2, όντας προσκεκλημένος στο Mega και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου.

Ο κ. Μηταράκης παρότι πιέστηκε να απαντήσει πότε χρονικά θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής των υπερκέντρων, αρνήθηκε να αποκαλύψει συγκεκριμένη ημερομηνία, λέγοντας σε κάθε περίπτωση ότι η Κυβέρνηση είναι καθόλα έτοιμη να προχωρήσει στην κατασκευή των δομών στα σημεία που έχουν επιταχθεί.

Ο ίδιος σημείωσε ότι στις 5 πρώτες εβδομάδες του 2020 έχουν εκδοθεί 1.106 απορριπτικές αποφάσεις ασύλου. «Λόγω του γεγονότος ότι τα κέντρα δεν είναι κλειστά, μέχρι στιγμής έχουμε επιδώσει 361 και θα κάνουμε διοικητική επίδοση των υπολοίπων 745. Πρέπει να το αντιληφθούν και στα νησιά ότι όσο τα κέντρα είναι ανοιχτά δυσχεραίνεται και η δημόσια ασφάλεια και η δυνατότητα επιστροφών», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.