24 Φεβρουαρίου 2020

Μας δουλεύει ο Μηταράκης... λίγο πριν την σύγκρουση με τα ΜΑΤ κάνει ομάδα εργασίας με τους ΔημάρχουςΠραγματικά τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες ξεπερνούν κάθε όριο πολιτικού θράσους. Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Μετανάστευσης από τη μια στέλνουν τα ΜΑΤ στη Λέσβο για να επιβάλουν με τον πιο αυταρχικό τρόπο τη δημιουργία κλειστής δομής στη θέση Καράβα και από την άλλη στέλνει επιστολή στους Δημάρχους για ομάδας εργασίας που θα κλείσει τη Μόρια κτλ
. Προσπαθεί να αποδείξει άραγε με αυτό τον τρόπο ότι έχει καλές προθέσεις να κλείσει τις υπάρχουσες δομές; Πως είναι δυνατόν την ώρα της κρίσης οι Δήμαρχοι των νησιών να αφήσουν τον αγώνα και να τρέχουν στις ομάδες του Μηταράκη; Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργού:
Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, καλεί με επιστολή του τα συναρμόδια υπουργεία, τους Δημάρχους Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου, καθώς και τους Προέδρους των τοπικών συμβουλίων, να συμμετάσχουν σε ομάδα εργασίας που συστήνεται, με σκοπό τη διευθέτηση διαδικαστικών θεμάτων για τον οριστικό τερματισμό λειτουργίας των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, στο Βαθύ και τη ΒΙΑΛ.

Η ομάδα εργασίας αναμένεται να ορίσει τις διαδικασίες κλεισίματος των χώρων, εκκένωσης τους από τους διαμένοντες, καθαρισμού και αναμόρφωσης των εκτάσεων, ώστε να αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες.

Η ομάδα εργασίας θα ξεκινήσει τις εργασίες της τον Μάρτιο και θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμα της έως τέλη Απριλίου.
https://www.lesvosnews.net/