13 Νοεμβρίου 2019

Αντιναύαρχος ε.α. Κωνσταντίνος Μαζαράκης-Αινιάν: «Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν»



«Η Εθνική Άμυνα πνέει τα λοίσθια. Υπάρχει κανείς που να μην το καταλαβαίνει;»
Το «καμπανάκι κινδύνου», για την ακρίβεια είναι... «καμπάνα Μητροπόλεως», έκρουσε ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος ε.α. Κωνσταντίνος Μαζαράκης-Αινιάν ΠΝ, ο οποίος με κείμενό του που ανέβασε σήμερα στον «τοίχο» του στο facebook, ουσιαστικώς κατηγόρησε την κυβέρνηση που το όποιο πλεόνασμα υπάρχει το «επιστρέφει» επιλεκτικά σε λίγους, αντί να χρήματα αυτά να τα διαθέσει στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων για να αγοραστούν ανταλλακτικά, προκειμένου να ενεργοποιηθούν πολύτιμα οπλικά συστήματα που σήμερα δεν λειτουργούν, λόγω …ελλείψεως ανταλλακτικών!


Το εξαιρετικά σημαντικό και προειδοποιητικό κείμενο του Επίτιμου Αρχηγού Στόλου Αντναυάρχου Κ. Μαζαράκη-Αινιάν, ο οποίος δεν μιλά συχνά, με τίτλο «Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν», είναι το εξής:

«Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν»

«Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ άναυδος την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να υπόσχεται ότι θα επιστρέψει με μορφή επιδομάτων ποσό άνω του ενός δισεκατομμυρίου σε χαμηλόμισθους-χαμηλοσυνταξιούχους. Θεωρώ απαραίτητο να σημειώσω με οργή τα εξής:

Η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ) που ο λαός εκλέγει με πλειοψηφία, εφαρμόζει κάποια κριτήρια για να πληρώσουν όλοι οι Έλληνες από το υστέρημά τους ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του καθενός.
Το σκεπτικό της επιστροφής του αχρείαστου υπερπλεονάσματος που προέκυψε από την κακομελετημένη βάρβαρη αφαίμαξη πίσω στην κοινωνία,  δεν είναι παράλογο. Όμως, καλώς ή κακώς η αφαίμαξη έγινε. Τυχόν επιστροφή της σαν ψίχουλα σε αναξιοπαθούντες πολύ λίγο θα ανακουφίσει εκείνους που πραγματικά έχουν αδικηθεί καθώς μεταξύ εκείνων που δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα πολλοί είναι εκείνοι που απλά φοροαποφεύγουν εις βάρος των «πλουσίων» μισθωτών ή των «κορόιδων» ελεύθερων επαγγελματιών.
Η Εθνική Άμυνα πνέει τα λοίσθια. Υπάρχει κανείς που να μην το καταλαβαίνει; Βεβαίως οι εν ενεργεία στρατιωτικοί ηγέτες όπως και η πολιτική ηγεσία πολύ σωστά διαβεβαιώνουν για το αντίθετο. Δυστυχώς όμως ψεύδονται. Όταν συμβεί το απευκταίο, όλοι μαζί θα αναθεματίζουμε τους ηθικούς αυτουργούς της καταστροφής, αλλά θα είναι αργά.
Τι χρειάζεται η Εθνική Άμυνα για να λειτουργήσει αποτελεσματικά; Μπορούμε να απαντήσουμε με πολλούς τρόπους, αλλά όλοι καταλήγουν σε ένα και μόνο ένα αναγκαίο: ΧΡΗΜΑΤΑ. ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. Χρήματα για εξοπλισμούς, χρήματα για μισθοδοσία, χρήματα, χρήματα, χρήματα…. Υπάρχει κανείς που διαφωνεί;
Τα έχουμε αυτά τα χρήματα; ΟΧΙ. Τα χρειαζόμαστε; ΒΕΒΑΙΩΣ.
Τότε τι καθόμαστε και συζητάμε; Αν αγαπάμε την Πατρίδα μας, αν θέλουμε περιβάλλον ασφαλείας και ειρήνης για να προκόψουμε εμείς και τα παιδιά μας, να δώσουμε αυτό το δισεκατομμύριο στους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων με εντολή να το ξοδέψουν όχι σε μισθούς, ούτε για αγορά νέων οπλικών συστημάτων, αλλά για ανταλλακτικά. Μήπως έτσι αναστήσουμε κάποια από τα υφιστάμενα οπλικά μας συστήματα που φτάσαμε να έχουμε σχεδόν μόνο στα χαρτιά. Και μετά, ας τσακωθούμε όσο θέλουμε για το αν και ποιος και τι φταίει που μαζέψαμε αίμα και ιδρώτα από λάθος μερίδα της κοινωνίας.»

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης
Ο Λ. Μπλαβέρης είναι δημοσιογράφος, με μακρά εμπειρία στο ρεπορτάζ του Υπουργείου Άμυνας

lawandorder.g