20 Νοεμβρίου 2019

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου για την ανακοίνωση των εργαζομένων της Παιδιατρικής και Μαιευτικής κλινικής



Τη Δευτέρα 18 Νοέμβρη 2019 κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ υποτιθέμενη ανακοίνωση (ανυπόγραφη) των εργαζόμενων της Παιδιατρικής και Μαιευτικής κλινικής (η οποία στάλθηκε από το γραφείο του Διοικητή), οι οποίοι διαχωρίζουν την θέση τους από την απόφαση του Συλλόγου να στηρίξει το αίτημα των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, με τρίωρη στάση εργασίας τους για να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Ποιοι συνάδελφοι διαφωνούν με τη θέση του Συλλόγου για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για στελέχωση όλων των μονάδων υγείας του νησιού αλλά και με τη θέση μας για την άμεση προκήρυξη παιδιάτρων και όχι λύσεων του ποδαριού και μπαλωμάτων;


Ο Σύλλογος εργαζομένων είναι συνδικαλιστικό όργανο έχει αιτήματα, παλεύει με κάθε μέσο, αναδεικνύοντας καθημερινά τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και το σαμιακό λαό, ασκώντας πίεση στους αρμοδίους και την ίδια την κυβέρνηση για την επίλυση τους. Δεν κάνει προσλήψεις δεν μετακινεί προσωπικό.

Ποτέ δε μπήκε και δε μπαίνει σε διαδικασία τυχόν προσωπικών αντιπαραθέσεων που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και συγκεκριμένες πολιτικές.

Ο Σύλλογος   είναι η φωνή των εργαζομένων και σε   κάθε μέλος του, δίνεται η δυνατότητα μέσα από τις διαδικασίες λειτουργίας του, να απευθύνεται σ’ αυτόν οποιαδήποτε στιγμή.

Στην καθημερινή επίθεση που δεχόμαστε σαν εργαζόμενοι και υγειονομικοί να μην επενδύσουμε στην αγανάκτηση αλλά στην συνείδηση και στον αγώνα.

Το Δ.Σ του Συλλόγου παλεύει:

Να έχουν όλοι οι κάτοικοι του νησιού πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας που θα είναι δωρεάν, ασφαλής και ποιοτικές.

Να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και όλων των δομών υγείας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι για εμβαλωματικές λύσεις.

ΤΟ Δ.Σ.