18 Αυγούστου 2019

Αφήστε σε 10 χρόνια θα μας δώσει ρεύμα με καλώδιο η… Τουρκία



Εγώ να φάω δέκα φορές τη γλώσσα μου αλλά αυτή η πατρίδα, όπως την καταντήσαμε θα καταλάβει τι γίνεται αν αποκτήσει την γεωπολιτική σημασία των… Σκοπίων και αυτό θα γίνει αν χάσει τα νησιά.

Όποιος νομίζει πως κινδυνολογώ ας δεί τα νούμερα και ας θυμηθεί τα λόγια του Οζάλ, σε ελεύθερη απόδοση.

Καμμιά βιασύνη για τα νησιά, δεν χρειάζεται να τα πάρει με την βία η Τουρκία θα τα παρατήσει η Ελλάδα.

Υπερβολές;

Εξηγήστε μου τότε εθνικά που στέκει ΦΠΑ 24% στις Οινούσσες και τα Ψαρά.

Αν αυτό δεν λέγεται οικονομική… εκχώρηση βρείτε εσείς μια άλλη ελληνική λέξη.

Κατόρθωμα του Σύριζα, του άνευ… συνόρων, δεν βλέπουμε όμως να το αλλάζει ο Μητσοτάκης.


Είναι νωρίς ακόμα. Σωστά.


Όμως όποιος σκαμπάζει ένα γραμμάριο από πολιτική και βλέπει τι ετοιμάζει η Τουρκία πέριξ του Καστελόριζου και αντιλαμβάνεται τι παίζεται στην περιοχή, θα περίμενε από το κουβέρνο να καταλαβαίνει τουλάχιστον πως μοιράζονται δύο γαϊδουριών άχυρα.

Αντιληφθήκατε από τον τίτλο, ότι το θέμα είναι ενεργειακό.

Για να το πούμε απλά χωρίς ενέργεια δεν υπάρχει… Facebook και επιστρέφουμε στην ανάπτυξη σκέψεων για όσους αντιλαμβάνονται  πως ενέργεια είναι και άλλα πράγματα.

Αλήθεια, αν δεν μας δουλεύουν διπλό γαζί, τι ακριβώς μας λένε, να μεταναστεύσουμε όσο ακόμα είναι νωρίς;

Αναφερόμαστε στα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ζήτησε λέει, ας είναι… καλά, από τους δύο Διαχειριστές, τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ, να συμπεριλάβουν στα δεκαετή προγράμματα ανάπτυξης των δικτύων τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών του Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και εκείνο της Χίου.

Τα έργα εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2030 και θα πάρουν τα νησιά ρεύμα με καλώδιο είτε από τη Θράκη είτε από τη Στερεά Ελλάδα.

Τι λέτε ωρέ αδέλφια;

Δηλαδή δεν φτάνει που φυσάει ο αέρας και δεν αφήνετε, η δικά μας βλακεία είναι διαχρονικό τοπικό θέμα, να μπούν ανεμογεννήτριες, γιατί λέει δεν είμαστε διασυνδεμένοι με το δίκτυο, δεν φτάνει που την ώρα που και οι χώρες της υποΣαχάριας Αφρικής καταργούν τους ρυπογόνους και κοστοβόρους πετρελαιοκίνητους Σταθμούς, εσείς διατηρείτε τις μπαχατέλες αυτές εν πλήρη λειτουργία, έρχεστε τώρα και μας λέτε, πως πρέπει να περιμένουμε μια δεκαετία;

Επικοινωνείτε σίγουρα;. Γιατί αν όχι πάει κι’ έρχεται αν όμως επικοινωνείτε όντως, απαντήστε ευθέως. Έχετε συνειδητοποιήσει τον αριθμό κατοίκων των νησιών σε δέκα χρόνια από σήμερα;

Αν ναι, αφήστε καταλάβαμε. Θα πάρουμε όντως ρεύμα με καλώδιο αλλά θα είναι από… απέναντι και θα κοστίσει λιγότερο.

Κρίμα…

Υ.Γ. Οι Ρομά πίσω από το Δημαρχείο θέλουν να πάνε απέναντι από την Αστυνομία;

Είναι λέει ευπρόσδεκτοι.

 https://www.alithia.gr/