5 Ιουνίου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ


Σήμερα είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στο ιστορικό κτήριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνη τις μαθήτριες, τους μαθητές και τις ομάδες που συμμετέχουν στο διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής «First Lego League» που λαμβάνει χώρα στη Σμύρνη. Πριν από λίγες ημέρες είχαν συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Καθ. Προκόπη Παυλόπουλο.
Επικεφαλής της αποστολής ο εκπαιδευτικός Κώστας Βασιλείου, Πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «eduACT». Τα παιδιά ηλικίας 9-16 ετών από την Αθήνα (Greek Coders K12), τη Θεσσαλονίκη (Space maniacs, Happy Robofighters-Σύλλογος ο Σωτήρας), τη Βάρη (RoboticΑlienzzz, Εκπαιδευτήριο «Παλλάδιο») και την Κατερίνη («Mektech», Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών). Παρόντες και οι εκπαιδευτικοί και γονείς των παιδιών και οι εκπρόσωποι της Helexpo Αλέξης Ταξιρλής, Χρήστος Χρυσοβελίδης και Δημήτρης Αβραμίδη.

Η επόμενη διεθνής συνάντηση του διαγωνισμού ρομποτικής θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη.
Κατά τη συνάντηση ευχήθηκα στα παιδιά καλή επιτυχία και ζήτησα από τις ομάδες των μαθητών να μας περιγράψουν το concept το οποίο θα αναπτύξουν στο διαγωνισμό ρομποτικής. Αισθάνθηκα υπερηφάνεια για αυτά τα παιδιά, αλλά και την αισιοδοξία ότι η νέα γενιά μπορεί να διασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα.
Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς τους.