27 Ιουνίου 2019

Κοινή δήλωση των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στο Νομό Σάμου για την υγεία



Τη Δευτέρα 24/6 οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Βασιλική Βρυνιώτη και Γιώργος Πέρρος πραγματοποίησαν περιοδεία και συζήτηση με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Σάμου μετά την οποία έκαναν την ακόλουθη δήλωση:



«Κατά την επίσκεψή μας στο νοσοκομείο Σάμου διαπιστώσαμε την τραγική κατάσταση που υπάρχει. Τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Ελλείψεις σε ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Σοβαρότατο είναι και το ζήτημα των πολλών εργασιακών σχέσεων που υπάρχουν στο νοσοκομείο (μόνιμοι, συμβασιούχοι πολλών διαφορετικών σχέσεων κλπ) και αφορά όλο το προσωπικο (ιατρικό, νοσηλευτικό, κ.α.).

Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που πάτησε ακριβώς στα χνάρια της πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και που, όλα αυτά τα χρόνια, αντιμετωπίζουν την υγεία ως κόστος για το κράτος και ως κερδοφόρο εμπόρευμα για τους ιδιώτες επιχειρηματίες της υγείας.

Η σημερινή επίσκεψη αποδεικνύει περίτρανα οτι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει όταν διαφημίζει οτι όποιος πάει στα νοσοκομεία θα δει μια διαφορετική κατάσταση. Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από την επικίνδυνη κατάσταση της παιδιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο Σάμου η οποία λειτουργεί με μια μόνο αποσπασμένη παιδίατρο.

Καλούμε το λαό του νησιού να θέσει σε προτεραιότητα την πάλη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.


Στις 7 Ιούλη να στείλει μήνυμα στις δυνάμεις που αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού ως εμπόρευμα και να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ που είναι το μόνο κόμμα το οποίο όλα αυτά τα χρόνια πρωτοστατεί στον αγώνα για την υγεία του λαού, το μόνο κόμμα που υπερασπίζεται τις λαϊκές διεκδικήσεις και σε αυτό το θέμα. Στις 7 Ιούλη οι Σαμιώτες και οι Σαμιώτισσες να στείλουν κομμουνιστή βουλευτή στη βουλή».