19 Μαρτίου 2019

ΥΠΕΣ: Δημόσιοι υπάλληλοι στις εφορευτικές επιτροπές – Δεν επαρκούν οι δικηγόροι


Τη στελέχωση των εφορευτικών επιτροπών στις εκλογές με δημοσίους υπαλλήλους σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς σύμφωνα με ενημέρωση του Αλέξη Χαρίτση προς τα κόμματα ο αριθμός των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων δεν επαρκεί για την κάλυψη όλων των εκλογικών τμημάτων.


Ειδικότερα, ο Αλέξης Χαρίτσης παρείχε σήμερα άτυπη ενημέρωση στα κόμματα, σχετικά με τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αυξηθούν (πιθανόν να διπλασιαστούν) τα εκλογικά τμήματα ανά την χώρα, υπό το δεδομένο –όπως είπε ο Υπουργός- ότι θα στηθούν τουλάχιστον τέσσερις κάλπες.

Σε αυτό το πλαίσιο και στην ίδια ρύθμιση θα περιλαμβάνεται και η αύξηση των δικαστικών αντιπροσώπων, οι οποίοι από την στιγμή που θα πολλαπλασιαστούν τα εκλογικά τμήματα δεν θα αρκούν. Έτσι, το Υπουργείο Εσωτερικών σχεδιάζει να τοποθετήσει Δημοσίους Υπαλλήλους με πτυχίο νομικής στις «κενές» θέσεις δικηγόρων και συμβολαιογράφων.

Τέλος, με την ίδια τροπολογία θα «λυθεί» και το ζήτημα με την Έλενα Κουντουρά και την υποψηφιότητά της για τις ευρωεκλογές.

Όπως είχε προαναγγείλει πριν από λίγες μέρες ο Νίκος Βούτσης θα αρθεί το ασυμβίβαστο ανάμεσα στον βουλευτή και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, ωστόσο εάν εκλεγεί οφείλει να παραιτηθεί προτού ορκιστεί ευρωβουλευτής, ήτοι την 1η Ιουλίου.