19 Μαρτίου 2019

Αποχή σχολείων στις 20 Μαρτίου



Πραγματοποιήθηκαν οι συνελεύσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων της Σάμου, με θέμα τη λειτουργία των ΔΥΕΠ και την ψήφιση προτάσεων για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Yπέρ της αποχής από τα μαθήματά τους την Τετάρτη, 20 Μαρτίου, αποφάσισαν οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του 2ου δημοτικού, 3ου δημοτικού, Πυθαγορείου (η ψηφοφορία κηρύχτηκε άκυρη και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απόφαση), Χώρας, Μυτιληνιών, Παλαιοκάστρου, 1ου Γυμνασίου, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της πόλης, ενώ κατά της αποχής αποφάσισαν οι γονείς του 1ου δημοτικού σχολείου Σάμου με 34 κατά της αποχής και 29 υπέρ. Όσον αφορά το 2ο γυμνάσιο Σάμου, άγνωστο γιατί, δεν έχει ακόμα οριστεί συγκέντρωση του Συλλόγου.


Την Τετάρτη οι σύλλογοι θα επισκεφτούν τα γραφεία της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης για να διαμαρτυρηθούν, ενώ την Παρασκευή θα υπάρξει συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου των Συλλόγων για να παρθούν εκ΄ νέου αποφάσεις.

Να σημειωθεί πως το συντονιστικό όργανο των Συλλόγων έχει ζητήσει το θέμα να συζητηθεί εκτάκτως στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο.