11 Μαΐου 2018

‘’ Υπογράφηκε η πρώτη συμφωνία για την τουριστική προβολή της Κω στην Κίνα με το Δήμαρχο Κω και τον κ. Yang Shuo Γενικό Διευθυντή του Beijing Municipal Bureau of Press, Publication, Radio, Film and Television.’’Η πρώτη συμφωνία ανάμεσα το Δήμο της Κω και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας για την τουριστική προβολή της Κω αλλά και την προβολή της Ιπποκρατικής ιδέας στην Κίνα, υπογράφηκε σήμερα στην Αθήνα από το Δήμαρχο Κω κ.Γιώργο Κυρίτση με την παρουσία του Αντιπροέδρου της Κινεζικής κυβέρνησης κ.Cai Qi.Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια της Κω να ανοίξει τη μεγάλη Κινεζική τουριστική αγορά, και να προβληθεί το νησί μας ως ένας μοναδικός τουριστικός προορισμός.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την παραγωγή ντοκυμαντέρ που θα προβάλλει την Κω ως τουριστικό προορισμό στην Κίνα αλλά και την Ιπποκρατική Ιδέα,την παραγωγή κινεζικών ταινιών στην Κω όπως και προβολή παραγωγών στην Κω.
Θα υπάρξουν επίσης ανάλογες παραγωγές οπτικοακουστικού περιεχομένου με σημείο αναφοράς την Κω, ως τουριστικό προορισμό αλλά και την ιστορία της.

Η συμφωνία έχει διάρκεια τρία χρόνια και ενεργοποιείται αμέσως.

Εκτός από το Δήμο Κω, ανάλογη συμφωνία τουριστικής προβολής υπογράφηκε ανάμεσα στο Δήμο Αθηναίων, στο Δήμο Μαραθώνα και στον Δήμο Μυκόνου, με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος κ.Γιώργος Κυρίτσης, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, αναφέρει:

‘’ Η πρώτη αυτή συμφωνία που υπογράψαμε για την τουριστική προβολή της Κω στη μεγάλη Κινεζική αγορά, σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή.

Η Κως της εξωστρέφειας, η Κως που ανοίγει νέες και δυναμικά αναπτυσσόμενες αγορές είναι εδώ.

Πέρα από την προβολή που θα γίνει της Κω, ως τουριστικού προορισμού στην Κίνα αλλά και την παράλληλη προβολή της Ιπποκρατικής ιδέας, ανοίγονται μεγάλες προοπτικές συνεργασίας.

Η Κως θα δώσει το παρών στη μεγάλη έκθεση τουρισμού στη Σανγκάη το 2019, οργανωμένα και με δυναμισμό.

Παράλληλα σε συνεργασία με τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων και τους μεταποιητές , θέλουμε να προβάλλουμε τα παραδοσιακά προϊόντα της Κω στη Διεθνή Έκθεση,τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση του αγροτοδιατροφικού τομέα.’’

kosvoice