17 Μαΐου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ


ΠΡΟΣ: Εμπορικούς, επαγγελματικούς, επιστημονικούς συλλόγους αυτοαπασχολουμένων και αγροτών Σάμου και Ικαρίας
Κοινοποίηση: Μ.Μ.Ε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ
Τετάρτη 23 Μαΐου στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ
Παρασκευή 18 Μαΐου στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Ευδήλου, στην Ικαρία  

Τις προηγούμενες μέρες η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΒΕΕ, η ΕΣΕΕ, η ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, το Τεχνικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ), το Οικονομικό Επιμελητήριο (ΟΕΕ), ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων (ΑΓΣΣΕ), δηλαδή όλες αυτές οι Ενώσεις και τα Επιμελητήρια που όλα αυτά τα χρόνια με τις πλειοψηφίες τους δεν υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και των βιοπαλαιστών αυτοαπασχολούμενων, αποφάσισαν κεκλεισμένων των θυρών να συγκροτήσουν «Κοινωνική Συμμαχία» οργανώνοντας μάλιστα «πανεθνική μέρα δράσης» και κινητοποιήσεων την 30η Μάη. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας, να μας παραπλανήσουν ότι δήθεν παλεύουν για τα λαϊκά συμφέροντα, να μας βάλουν να διεκδικήσουμε αιτήματα ξένα με τα συμφέροντά μας.
Η «Συμμαχία» τους είναι μακριά από τις πραγματικές ανάγκες εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων, επιστημόνων και αγροτών των νησιών μας. Δεν παλεύουν για τη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά μας, την αύξηση των μισθών και των συντάξεων πείνας, την υπερφορολόγηση, τα αντιλαϊκά μέτρα, τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών. Οι διεκδικήσεις και τα αιτήματά τους δεν αντιπαλεύουν τη φτώχια, την εκμετάλλευση, τα λουκέτα και την εξαθλίωση. Νομιμοποιούν το ξεζούμισμά μας και υπερασπίζονται τα κέρδη των μονοπωλίων ανεξάρτητα από το μοντέλο «ανάπτυξης» που αποθεώνουν ο καθένας.
Τα προβλήματα και τα συμφέροντα όλων εμάς που μοχθούμε καθημερινά για να επιβιώσουμε είναι κοινά και έχουν κοινές αιτίες. Μπορούμε και πρέπει να αναπτύξουμε τέτοια δράση ώστε να τα αντιπαλέψουμε και να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Η Διοίκηση του Ε.Κ.Σ. απευθύνεται στους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους, επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίους αγρότες και κάνει κάλεσμα στα Δ.Σ. των συλλόγων σας στις 18 Μάη στην Ικαρία και στις 23 Μάη στη Σάμο.
Μπορούμε να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να οργανώσουμε ένα σχέδιο δράσης ανά κλάδο με στόχο να συναντηθούμε στο δρόμο της διεκδίκησης και του αγώνα τόσο στις 30 Μάη, μέρα Απεργίας για εμάς τους εργαζόμενους, όσο και ευρύτερα.
Μερικά απ’ αυτά που μπορούμε να συζητήσουμε και να δραστηριοποιηθούμε είναι η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στη Σάμο και η διεύρυνση σε όλα τα νησιά, ο απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών άμεσα από το νησί και στη συνέχεια από τη χώρα, η απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών από λαϊκά νοικοκυριά και μικροεπαγγελματίες, η φοροληστεία και τα χαράτσια, η κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων, η νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, οι προσλήψεις στην υγεία και την παιδεία, οι αυξήσεις μισθών και συντάξεων, οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας κλπ.
Με φιλικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς
                                                                        Η Διοίκηση του ΕΚΣ