11 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση για συμβασιούχους


Τέλος στην ομηρία των συμβασιούχων που εργάζονται στους ΟΤΑ, στα νοσοκομεία και στις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εργάζονται στα δημόσια σχολεία
H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις συνεχίζει την ίδια πολιτική απέναντι στου συμβασιούχους, ακόλουθη πιστά τις επιταγές των «θεσμών», της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΟΣΑ αλλά και τις δεσμεύσεις της από το 3ο μνημόνιο και καταδικάζει στην εργασιακή ομηρία όλους τους συμβασιούχους.

Ο εμπαιγμός θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, όπου μεγάλος αριθμός των συμβάσεων οδηγείται στη λήξη τους και πολλοί συμβασιούχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον «κόφτη» του 24μηνου που υπέγραψε η κυβέρνηση και θα οδηγηθούν στην ανεργία. Άλλωστε, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί με το 3ο μνημόνιο για μείωση του αριθμού των συμβασιούχων.
Έχουν, λοιπόν, αντικαταστήσει τη σταθερή και μόνιμη εργασία με την ελαστική, εκ περιτροπής και μερική απασχόληση, και εργαζομένους πολλών ταχυτήτων ανακυκλώνοντας την ανεργία, με αποτέλεσμα να λειτουργούν ως ο μοχλός πίεσης για την περικοπή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και να χρησιμοποιούνται για την εκχώρηση αρμοδιοτήτων του δημόσιου τομέα στους ιδιώτες και την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα.
Το Ν.Τ Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ αγωνίζεται, για την κατάργηση όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Διεκδικεί μόνιμη και σταθερή δουλεία, πλήρους απασχόλησης και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Απαιτούμε :
Μετατροπή των όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις
Καμία απόλυση συμβασιούχου
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους


Η Ε.Γ του Ν.Τ Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ