12 Μαΐου 2018

Γιατί Ουρλιάζει τώρα η Ν.Δ… στις 20 Σεπτεμβρίου του 2017 δεν ψήφισε την Αναβάθμιση για τα F-16;


Αν σε αυτήν εδώ τη Χώρα δεν τρελαθήκαμε ακόμη ίσως και να το πάθουμε τις επόμενες ημέρες…Ο Τομέας Άμυνας της Ν.Δ Ουρλιάζει λέει ,γιατί η απόφαση για την Αναβάθμιση των F-16  της Πολεμικής Αεροπορίας δεν πέρασε πρώτα από τη Βουλή !!!

Αν δεν μας απατά η μνήμη μας η Πρόταση για την Αναβάθμιση των F-16 πέρασε απο τη Βουλή των Ελλήνων στις 20 Σεπτεμβρίου του 2017 …Γιατί χρειάστηκε να ξαναπάει μια πρόταση που ήδη έχει περάσει απο την Ελληνική Βουλή κύριοι του ΥΠΕΘΑ  ; Θα τρελαθούμε εντελώς ;

Δεν είναι μια πρόταση εξοπλιστικών που για πρώτη φορά έρχεται στη Βουλή …Έλεος πια με τα μικροκομματικά τερτίπια



Το μόνο που χρειαζόταν ήταν μια απόφαση του ΚΥΣΕΑ και επειδή πρόκειται για Διακρατική Συμφωνία δεν έπρεπε κάν να περάσει ξανά απο την Βουλή !

Αν κάποιος διαφωνεί με το Τίμημα να θυμίσουμε οτι πρόταση τότε ήταν για  το σύνολο των Μαχητικών μας και όχι για 85 μαχητικά !

Δηλαδή συμφωνούμε για τα 123 και διαφωνούμε για τα 85 ; …Μακάρι να είχαμε τα λεφτά και αναβαθμίζαμε και τα …Block -30

Βρε μπας βρίσκουν δικαιολογίες για να κάνουν πολιτική ακόμη και σήμερα με τα Εξοπλιστικά Προγράμματα που αν δεν το έχουν καταλάβει οι Εθνοπατέρες δεν μας Παίρνει άλλο !!

Τι ειπώθηκε στη Βουλή τότε …Αναδημοσιεύουμε απο το http://newpost.gr/

«Κάναμε μια διακρατική συμφωνία για τα F-16, δηλαδή χωρίς μεσάζοντες. Αυτό φαίνεται πως ενοχλεί και τους μεσάζοντες και αυτούς που έχουν μάθει  να ζουν μέσα από αυτούς. Οι παλιοί φίλοι του Τζοχατζόπουλου αντιδρούν», υποστήριξε ο Π. Καμμένος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον υπ. Άμυνας η ΝΔ έχει δώσει την ψήφο της για την περιβόητη αναβάθμιση των αεροσκαφών: «Στις 20 Σεπτεμβρίου έγινε συνεδρίαση επιτροπής εξοπλισμών, καταθέσαμε το letter of request και εξουσιοδοτηθήκαμε από τη Βουλή, και με ψήφο της ΝΔ, για να διαπραγματευτούμε αυτή την αναβάθμιση των F-16, η οποία ειπώθηκε ξεκάθαρα ότι δεν θα υπερβαίνει 1,1 δισ. ευρώ».

Στην ερώτηση γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μίλησε για συμφωνία ύψους 2,4 δισ., ο κ. Καμμένος έδωσε την εξήγησή του: «Τα 2,4 δισ. αφορούν τη συνολική αναβάθμιση 123 αεροσκαφών. Η Ελλάδα έχει ζητήσει την αναβάθμιση μέρος αυτών με πλαφόν το 1,1 δισ.

Μάλιστα, θα είναι πολύ λιγότερο. Ενέκριναν το σύνολο των αεροσκαφών της αναβάθμισης. Εμείς λέμε αν θέλουμε να αναβαθμίσουμε το σύνολο ή μέρος των αεροσκαφών. Εμείς είμαστε οι πελάτες! Εμείς δεν θέλουμε να αναβαθμίσουμε 123 αεροσκάφη.

Αυτό ενέκρινε η Βουλή, αυτό ψήφισε και η ΝΔ. Η έγκριση από τις ΗΠΑ δίνεται για το σύνολο και εμείς επιλέγουμε πόσα θέλουμε να αναβαθμίσουμε. Το 1,1 αναφέρεται σε πληρωμές επί των εγκεκριμένων προϋπολογισμών».

Αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ ο κ. Καμμένος είπε: «Από τη μία η ΝΔ ψηφίζει υπέρ της αναβάθμισης και από την άλλη ο ευρωβουλευτής της Γιώργος Κύρτσος καταθέτει ερώτηση και καρφώνει την Ελλάδα,  αν αυτή η συμφωνία με τα F-16 ξεπερνάει τη συμφωνία με τους δανειστές. Κάποιοι λειτουργούν ως ντίλερ εμπόριο όπλων».

Ο Κ. Καμμένος ζήτησε από όσους αντιδρούν έντονα και ασκούν σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση  τότε …«Να σεβαστούν ότι αυτή η διαπραγμάτευση αφορά την πατρίδα μας…

ΠΗΓΗ newpost.gr/