11 Μαΐου 2018

Έναρξη των 1ων περιφερειακών αγώνων καλαθοσφαίρισης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Σάμο

αναδημοσίευση από http://www.samostoday.gr

Με την παρουσία του προέδρου κ. Γιώργου Βασιλακόπουλου και του Γ.Γ της ΕΟΚ κ. Παναγιώτη Τσαγκρώνη ξεκίνησαν οι πρώτοι περιφερειακοί αγώνες καλαθοσφαίρισης. Οι αγώνες πραγματοποιούνται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της ΕΟΚ και της ΤΕ ΕΟΚ Σάμου στο κλειστό γυμναστήριο Βαθέος.

Πριν την τελετή έναρξης των αγώνων, δόθηκε στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης της ΠΕ Σάμου συνέντευξη τύπου για τους συγκεκριμένους αγώνες που ξεκινούν από τη Σάμο, ενώ κάθε χρόνο θα γίνονται και σε διαφορετικό νησί του Βορείου Αιγαίου (Σάμος – Χίος – Λέσβος).



Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Κυριαζής, ο πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο ΓΓ της ΕΟΚ κ. Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παιδείας και Αθλητισμού Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστας Παπαδόπουλος και οι πρόεδροι των τοπικών επιτροπών Σάμου κ. Γιάννης Δρίλλιας, Χίου κ. Αλέξης Τσαρδάκας και Λέσβου κ. Δημήτρης Κουκουνιάς. Επίσης ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων κ. Δημήτρης Βογιατζής και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της ΤΕ ΕΟΚ Σάμου κ. Κώστας Βογιατζής.

Στο καλωσόρισμά του ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος είπε ότι: «Νιώθω ιδιαίτερη τιμή και χαρά που φιλοξενούμε την ηγεσία της ΕΟΚ. Ανάπτυξη σημαίνει να κάνουμε δράσεις. Δεν είναι μόνο τα έργα υποδομής αλλά θέλουμε να επενδύουμε στους ανθρώπους των νησιών. Με τα χρήματα που διαθέσαμε για το τουρνουά, επενδύουμε στα παιδιά μας παρά τις δύσκολες καταστάσεις. Ο αθλητισμός είναι μια διέξοδος. Δαπανούμε πόρους για τον αθλητισμό και όχι για πρωταθλητισμό. Θέλουμε να έχουμε δράσεις όχι μόνο στα βασικά αθλήματα, αλλά και στο στίβο και σε άλλα αθλήματα».

00EOK01

Ο Σύμβουλος Παιδείας και Αθλητισμού Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστας Παπαδόπουλος είπε ότι: «επενδύουμε στις μικρές ηλικίες, σε νέους πολίτες οι οποίοι θα διαχειριστούν τις τύχες των παιδιών μας. Στόχος της Περιφέρειας είναι η μαζικότητα, ενισχύουμε οικονομικά δράσεις που έχουν όχι μόνο τοπικό χαρακτήρα, αλλά και υπερτοπικού χαρακτήρα. Συνεισφέρουμε σε δράσεις που ξεφεύγουν από τα όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων τους».

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος στον χαιρετισμό του είπε: « Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που βρίσκομαι σε ακριτική περιοχή που υπηρετούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Προβλήματα σίγουρα υπάρχουν αλλά είμαστε παρόντες να βοηθήσουμε. Είναι υποχρέωσή μας. Αθλητισμός είναι ένα σύνολο αξιών που υπηρετούν τον άνθρωπο. Υπηρετούμε την ανάπτυξη. Είναι υποχρέωσή μας. Θέλω να τονίσω τρείς λέξεις. Σύγχυση (που επιβάλλεται ηθελημένα), Αρπαχτή (σύγχρονο κοινωνικό φαινόμενο), Εντύπωση (δεξιοτέχνες της εντύπωσης). Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν φοβερή ζημιά ακόμα και στην καθημερινότητα. Ο αθλητισμός φέρνει κοντά τους νέους ανθρώπους.

Στις ερωτήσεις που τέθηκαν από εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο Αντιπεριφεριάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, η ΕΟΚ, αλλά και η ΤΕ ΕΟΚ Σάμου, δεσμεύτηκαν ότι θα προγραμματίσουν αγώνες 3Χ3 στους Φούρνους, πιθανότατα το 1ο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου 2018.

Για την ανάδειξη νέων διαιτητών θα γίνει έκκληση στα σωματεία ώστε να προτείνουν άτομα, αλλά και η νέα σχολή διαιτητών θα πραγματοποιηθεί στο Καρλόβασι, ώστε να γίνει ένα νέο άνοιγμα στους φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Για τη δικαίωση του Πολυκράτη από το ΑΣΕΑΔ στον αγώνα με τον Μίλωνα στη Γ΄Εθνική, ο ΓΓ της ΕΟΚ κ. Παναγιώτης Τσαγκρώνης είπε ότι «δυστυχώς δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο τρία χρόνια πίσω. Το ΑΣΕΑΔ άργησε χαρακτηριστικά ώστε να πάρει την απόφαση», ενώ ο πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος χαρακτήρισε το ΑΣΕΑΔ «παραόργανο».

Στη συνέχεια τελέσθηκε αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου και ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία στους αγώνες. Παρόντες στο κλειστό γυμναστήριο Σάμου ο Αντιδήμαρχος κ. Πάρης Παπαγεωργίου και η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κα Άννη Ανδρεάδου.

Έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών, ενώ βραβεύθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΤΕ ΕΟΚ Σάμου κ. Γεροντής και η ομάδα μπάσκετ του ΓΕΛ Σάμου που πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Λυκείων.

Αλέξης Κομνηνός