12 Δεκεμβρίου 2017

«ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ: H Ελληνική απάντηση στο σουλτάνο


Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει για τους κινδύνους που θα δημιουργηθούν από την επίσκεψη Ερντογάν στην Πατρίδα μας. Μάλιστα ο σουλτάνος συνέχισε να προκαλεί με εμπρηστικές του δηλώσεις ακόμη και μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα μιλώντας για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και για δήθεν τουρκική μειονότητα στη Θράκη μας. Και ενώ έπρεπε αμέσως «να του κοπεί ο βήχας» με την ακύρωση της επίσκεψής του στη Θράκη η κυβέρνηση τον άφησε ανενόχλητο να αλωνίζει και να προκαλεί.
Είναι άλλωστε προσφιλής τακτική της Άγκυρας να προκαλεί με κάθε ευκαιρία και να θέτει ζήτημα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης.
Έτσι στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 και εκ νέου στις 17 Οκτωβρίου 2016 ο Ερντογάν με προκλητικές και επικίνδυνες δηλώσεις έθεσε θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923 αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και την ελληνικότητα των νησιών του Αιγαίου Πελάγους, της Κρήτης, της Βορείου Ελλάδας και της Θράκης.

Στη συνέχεια ανάλογες δηλώσεις αμφισβήτησης της Ιστορίας και του Διεθνούς Δικαίου που θεσπίζουν τα συναφή κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στις περιοχές αυτές έκαναν και άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Άγκυρας.
Επιπλέον, στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2016 σημειώθηκαν μαζικές παραβιάσεις τόσο του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά πολεμικά μαχητικά αεροσκάφη όσο και των χωρικών υδάτων της Ελλάδας από τουρκικά υποβρύχια.
Με παρέμβασή μου στις 22 Νοεμβρίου 2016, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, είχα τονίσει ότι πρέπει να μπει επιτέλους τέλος στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε., επισημαίνοντας ότι «η Ε.Ε. για περισσότερο από δέκα χρόνια, ανέχεται τις συνεχείς παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από πλευράς Τουρκίας, και τις νεο-οθωμανικές βλέψεις της κυβέρνησης Ερντογάν. Η Ε.Ε. παρακολουθεί αδρανής την ισλαμοποίηση μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως η Αγιά Σοφιά, και την επεμβατική πολιτική της Τουρκίας σε Συρία και Ιράκ καθώς και τη συνεργασία της Τουρκίας με το ISIS.»
Ακολούθησε στα τέλη Νοεμβρίου 2016 το παραλήρημα του ηγέτη του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για τις 18 Ελληνικές νησίδες στο Αιγαίο και οι δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου, την 1η Δεκεμβρίου 2016 με τις οποίες υποστήριξε ότι τα Ίμια αποτελούν δήθεν τουρκικό έδαφος. Μάλιστα η Τουρκία εξέδωσε την ΝΟΤΑΜ Α5446/16  ισχυριζόμενη πως «μία εκ των τριών περιοχών που δεσμεύει η Ελλάδα για τη διεξαγωγή ασκήσεων με την ΝΟΤΑΜ Α2646/46 και, συγκεκριμένα, η περιοχή νότια της Κάσου αποτελεί δήθεν αποστρατιωτικοποιημένη περιοχή και δεν πρέπει δήθεν να περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή ασκήσεων από τις Eλληνικές ένοπλες δυνάμεις».
Οι τουρκικές προκλήσεις κορυφώθηκαν τον Ιανουάριο του 2017 καθώς συμπληρωνόταν 21 χρόνια από την κρίση των Ιμίων.  Όλοι θυμόμαστε ότι την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προέβησαν σε μια ακόμη άκρως προκλητική κίνηση που συνιστούσε άμεση αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας. Μία τουρκική πυραυλάκατος στην οποία επέβαιναν ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Ακάρ μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, παραβίασε τα Ελληνικά χωρικά ύδατα και προσέγγισε τις Ελληνικές βραχονησίδες των Ιμίων. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο συνόδευαν, παραβιάζοντας επίσης τα Ελληνικά χωρικά ύδατα, δύο σκάφη ανορθόδοξου πολέμου των τουρκικών ειδικών δυνάμεων με άγνωστο αριθμό κομάντος
Και αντί η Ελληνική κυβέρνηση να δείξει σθεναρή στάση αντ΄ αυτού είδαμε τότε τον κ. Τσίπρα να ζητά εναγωνίως τη διαμεσολάβηση της Μέρκελ έναντι της Άγκυρας!!! Παλιά είχαμε τον θείο Σαμ, στη συνέχεια η κυβέρνηση ανακάλυψε τη Frau!!!
Τον Ιούνιο του 2017 μουσουλμάνοι δήθεν προσευχήθηκαν διαβάζοντας το Κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά, (τελετή η οποία μάλιστα μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας), βεβηλώνοντας έτσι τον κορυφαίο ναό της Χριστιανοσύνης.
Στις αρχές Ιουλίου 2017 ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου δήλωνε προκλητικά στην Ελβετία ότι η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να αποσύρει τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο. Στρατεύματα που συνεχίζουν την παράνομη κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και τις απειλές εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Αναρωτιέται λοιπόν κανείς, τι άλλο έπρεπε να γίνει, πέραν από τις αμέτρητες τουρκικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων της Πατρίδας μας, την τουρκική απειλή κατά της Ελλάδας με casus-belli, τους εκβιασμούς με αφορμή την προσφυγική κρίση, τις προκλητικές διεκδικήσεις της Άγκυρας στην ΑΟΖ της Ελλάδας και της Κύπρου και φυσικά την συνεχιζόμενη κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής, για να υψώσει η Ελληνική κυβέρνηση το ανάστημά της απέναντι στον σουλτάνο;
Αντ΄ αυτού αποδέχθηκε τις πιέσεις Ερντογάν και τον κάλεσε για επίσημη «επίσκεψη» στην Ελλάδα, υποχωρώντας μάλιστα στην ιταμή απαίτηση του σουλτάνου να επισκεφθεί τη Θράκη!!!
Με διαρκείς παρεμβάσεις μου στο Ευρωκοινοβούλιο, έχω κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επικίνδυνες τακτικές της κυβέρνησης Ερντογάν αλλά και για το καθεστώς ατιμωρησίας που διέπει τις σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας. Μάλιστα  στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2017 στις Βρυξέλλες, καταδίκασα για πολλοστή φορά τις τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια και τις μαζικές παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου που μόνο την ημέρα εκείνη είχαν ανέλθει σε 138. Όπως επισήμανα στην ομιλία μου «ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται τις προκλήσεις της Τουρκίας και του Ερντογάν και τους απαντά: «Μολών Λαβέ».
Και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο  σήμερα μετά τις τελευταίες προκλήσεις του σουλτάνου ».