13 Δεκεμβρίου 2017

7.400 ευρώ για κουραμπιέδες και εορταστικές εκδηλώσεις από τον Δήμο Σάμου

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ.



Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3α του άρθρου 158 του Ν. 3463/2006, και ειδικότερα : «Πιστώσεις που είναι γραμμένες στους οικείους κωδικούς αριθμούς του προϋπολογισμού του Δήμου ή της Κοινότητας μπορεί να διατεθούν, με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου για την πληρωμή δαπανών, που αφορούν εθνικές ή τοπικές γιορτές ή άλλες ιδίως πολιτιστικές, μορφωτικές, ψυχαγωγικές, αθλητικές εκδηλώσεις, συνέδρια και συναντήσεις που οργανώνει ο Δήμος ή η Κοινότητα, εφόσον σχετίζονται με την εδαφική του περιφέρεια και συνδέονται με την προαγωγή των κοινωνικών και οικονομικών συμφερόντων ή των πολιτιστικών και πνευματικών ενδιαφερόντων των κατοίκων του».

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Σάμου, προτίθεται να πραγματοποιήσει μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων για την περίοδο των Χριστουγέννων, με σκοπό την διασκέδαση και ψυχαγωγία των δημοτών και ειδικά των παιδιών, υπό το πρίσμα των ρυθμών και του κλίματος των ημερών αλλά και της διατήρησης των παραδόσεων.

Βασικός στόχος του Δήμου είναι οι εορταστικές εκδηλώσεις της περιόδου, να δημιουργήσουν μία ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα σε αγαστή συνεργασία και συμμετοχή των πολιτών


Για την υλοποίηση των φετινών  εορταστικών εκδηλώσεων η δαπάνη προϋπολογίζεται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 7.400,00 €.
Οι δαπάνες προϋπολογίζονται ως ακολούθως:
Δαπάνη για την «Ονειρούπολη», προμήθεια χριστουγεννιάτικων στολιδιών εκδηλώσεις ανάμματος των χριστουγεννιάτικων δένδρων, των παράλληλων εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα σε όλη τη Σάμο, καθώς και στην κάλυψη αυτών, ύψους 2.500,00 €. 
Προμήθεια αναμνηστικών ημερολογίων, ειδών συσκευασίας και δώρων ύψους 1290,00 €.
Προμήθεια βασιλόπιττας και συναφών ειδών για την εκδήλωση κοπής την 1η Ιανουαρίου 2017 στο Δημαρχιακό Μέγαρο 500,00 €.
Προμήθεια βασιλόπιτας και χριστουγεννιάτικων γλυκών για τις αντίστοιχες εκδηλώσεις στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων και των λοιπών Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και για εκείνη των Δημοτικών Υπαλλήλων, ύψους 1.300,00 €  
Ηχητική και Φωτιστική Κάλυψη των προγραμματισμένων εκδηλώσεων καθώς , και 10ημερη ηχητική κάλυψη των εμπορικών δρόμων της πόλης της Σάμου ύψους 1800,00 €.

Οι προμήθειες και η παροχή υπηρεσιών για τα ανωτέρω, θα πραγματοποιηθούν  σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016, «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών».

Παρακαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει την διάθεση πίστωσης ύψους 7.400,00 € εις βάρος του Κ.Α.Ε. 00.6443, του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του Δήμου, με τίτλο « Δαπάνες Δεξιώσεων και Εθνικών ή Τοπικών Εορτών» σύμφωνα με τα οριζόμενα :
1. Της παρ.3 του άρθρου 158 του Ν. 3463/2006, Δ.Κ.Κ.
2. Της παρ. 1 του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010, «Αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου» και ειδικότερα «Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει για όλα τα θέματα που αφορούν το δήμο, εκτός από εκείνα που ανήκουν εκ του νόμου στην αρμοδιότητα του δημάρχου ή άλλου οργάνου του δήμου ή το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο μεταβίβασε σε επιτροπή του».
 3. Των συνδυαστικών διατάξεων των άρθρων 67 και 69 του Ν. 3852/2010, «Σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου «Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου»