22 Σεπτεμβρίου 2017

Εποικίζουν ΤΑ ΝΗΣΙΆ και δεν μας το λένε;


Ο κ.Μουζάλας γιατί βιάζεται να προαναγγείλει αριθμό προσφύγων και μεταναστών που θαμείνουν στα νησιά μόνιμα;

Ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός σε επιστολή του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα αναφέρει τα εξής πολύ σαφή και κατανοητά:
«Οι διαμένοντες σε δομές φιλοξενίας πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο έχουν ξεπεράσει τους 6.000, κάτι που σημαίνει ότι οι υπάρχουσες δομές έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον μέγιστο αριθμό ατόμων που μπορούν να φιλοξενήσουν. Η σταθερή αύξηση των αφίξεων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν γίνεται καμία ενέργεια αποσυμφόρησης, είτε επανεισδοχές είτε μεταφορά στην ηπειρωτική Ελλάδα, οδηγεί για ακόμα μία φορά στον εγκλωβισμό ενός μεγάλου πληθυσμού αιτούντων άσυλο στη Λέσβο».
Προ ημερών ο κ. Μουζάλας είχε δηλώσει με περισσή άνεση ότι από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα θα μείνουν μόνιμα περίπου 30.000.
Σοβαρά; Ποιος το αποφάσισε; Ο κ. Μουζάλας; Με τι κριτήρια; Ποιοι είναι αυτοί που θα μείνουν; Τι είναι; Τι καταγωγής; Τι θρησκεύματος; Τι σύνθεσης; Γυναίκες, παιδιά, άνδρες, οικογένειες; Τι ηλικίας; Πού θα μείνουν; Οι τοπικές κοινωνίες ρωτήθηκαν; Η Βουλή ενημερώθηκε; Έχει γίνει κάποια μελέτη για τα δημογραφικά των συγκεκριμένων 30.000 σε προβολή, ας πούμε, πέντε και δέκα ετών; Αν σε μία δεκαετία θα είναι 100.000 ή 120.000; Τι ρυθμούς γεννήσεων έχουν;
Τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει. Ο κ. Μουζάλας αποφάσισε ότι σε μια χώρα με υπογεννητικότητα και φθίνουσα δημογραφική πορεία, με εκατοντάδες χιλιάδες νέους Έλληνες να φεύγουν στο εξωτερικό, με αθρόα καθημερινή είσοδο παράνομων μεταναστών, θα μείνουν μόνιμα και 30.000.


Και αυτό, διευκρίνισε, αν παραμείνουν χαμηλά οι αριθμοί εισόδου και αν διατηρηθούν εντός πλαισίου οι ευρωτουρκικές σχέσεις, δηλαδή αν ο Ερντογάν δεν ανοίξει την «κάνουλα». Ήδη τίποτα από τα δύο δεν συμβαίνει.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, από όσους έχουν προσπαθήσει να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2017 από την Ανατολική Μεσόγειο, το 93% δεν προέρχονται από τη Συρία, αλλά από άλλα μέρη της Ασίας και την Υποσαχάρια Αφρική!
Ο κ. Μουζάλας γιατί βιάζεται να προαναγγείλει αριθμό προσφύγων και μεταναστών που θα παραμείνουν εδώ «μόνιμα»;
Εκτός και αν υπάρχει κανένα προαπαιτούμενο στο μνημόνιο για τον εποικισμό της χώρας και μας έχει διαφύγει.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr