22 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ


ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ
Τα αποτελέσματα της αδιέξοδης και απάνθρωπης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των κομμάτων που στοιχίζονται στην ίδια  κατεύθυνση, του εγκλωβισμού δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα και στα νησιά μας, παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις.

Πάνω από 3000 πρόσφυγες -σύμφωνα με τις επίσημες πηγές- βρίσκονται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Σάμου που μπορεί να «φιλοξενεί» μόλις 800-1000 ανθρώπους. Οι συνθήκες αφόρητες και απερίγραπτες. Κυριολεκτικά ό ένας πάνω στον άλλο, σε άθλιες συνθήκες όπου η καθαριότητα, η σίτιση, η τροφοδοσία σε νερό είναι στο σημείο μηδέν. Μέσα σ’ αυτή την αποπνικτική κατάσταση, ζουν και εκατοντάδες παιδιά για τα οποία συνεχίζεται ο εφιάλτης του πολέμου και του ξεριζωμού.
Όλα αυτά πυροδοτούν εντάσεις ,επεισόδια και βία μεταξύ των μεταναστών που επηρεάζουν και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της πόλης.
Κάποιοι μάλιστα, κατά το «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται», στάζουν έντεχνα το ρατσιστικό τους δηλητήριο στο λαό και τη νεολαία του νησιού μας και ετοιμάζονται για ξενοφοβικές εκδηλώσεις.
Είναι απόλυτα κατανοητή η λαϊκή αγανάκτηση απ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Αυτή όμως η αγανάκτηση και η οργή, πρέπει να στοχεύει τους πραγματικούς αίτιους του προβλήματος και όχι τα θύματα που είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.
Χωρίς να αντιμετωπιστεί η πολιτική που προκαλεί τη προσφυγιά και την εκμεταλλεύεται, είτε ως φτηνή εργατική δύναμη, είτε ως μπαμπούλα για να μας αποπροσανατολίζει από τα εκρηκτικά μας προβλήματα, λύση δεν υπάρχει. Το αντίθετο: Το πρόβλημα θα οξύνεται.

Σήμερα χρειάζεται η συστράτευση του λαού και της νεολαίας με το ταξικό εργατικό – λαϊκό αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα , με σαφείς στόχους και διεκδικήσεις που να χτυπάνε στη καρδιά του προβλήματος:

Να σταματήσει τώρα η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και κάθε μορφή εμπλοκής σ’ αυτούς. Να γυρίσουν πίσω στρατιωτικές μονάδες και πλοία του πολεμικού μας ναυτικού που βρίσκονται σε αποστολές εκτός συνόρων.

Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου, να αποτραπεί η αποθήκευση πυρηνικών στον Άραξο, να φύγoυν το ΝΑΤΟ και η FRONTEX από το Αιγαίο.

Να αποσύρει η κυβέρνηση την στήριξή της στην συμφωνία Ε.Ε –Τουρκίας που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στη χώρα μας και να τους χορηγήσει τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες τελικού προορισμού τους.

Να υπάρξει άμεση αποσυμφόρηση του Κέντρου και να εξασφαλιστούν με ευθύνη της κυβέρνησης, αξιοπρεπείς όροι διαμονής, σίτισης , περίθαλψης, διερμηνείας , νομικής προστασίας, μόρφωσης-ψυχαγωγίας για τα παιδιά και γενικότερα κάθε μέτρο που έχει σχέση με τη διαβίωση των μεταναστών και προσφύγων όσο διάστημα παραμένουν στη χώρα μας.


ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ

ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Ε.Ε , το ΝΑΤΟ και οι ΠΟΛΕΜΟΙ τους
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ
                     ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΛΥΣΗ


ΣΑΜΟΣ  21-9-2017