22 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


από 15.00 ώρα της 21.09.2017 έως 15.00 ώρα της 22.09.2017

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΑΜΟΥ
Σύλληψη ενός ατόμου  στο Καρλόβασι της Σάμου, για παράνομη οπλοκατοχή και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών
Συνελήφθη, χθες (21-09-2017) στο Καρλόβασι της Σάμου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Σάμου, ένας αλλοδαπός ηλικίας 35 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή του 35χρονου και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.
Όπως ακολούθως διακριβώθηκε, ο προαναφερόμενος είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη χώρα.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.


Τροχαίο ατύχημα στην Ικαρία
Χθες (21-09-2017) σε επαρχιακό οδικό δίκτυο στον Εύδηλο της Ικαρίας, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο με οδηγό έναν 50χρονο ημεδαπό, συγκρούστηκε με έτερο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ένας ημεδαπός ηλικίας 71 ετών.
Από τη σύγκρουση των αυτοκινήτων τραυματίστηκαν,  ο 71χρονος οδηγός του δεύτερου οχήματος, καθώς και δύο (2) ακόμη ημεδαπές, ηλικίας 67 και 78 ετών, οι οποίες επέβαιναν σε αυτό.
Οι τραυματισθέντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ικαρίας.
Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται, ενώ την προανάκριση διενεργεί ο Αστυνομικός Σταθμός Ευδήλου.
Σύλληψη ενός ατόμου στη Σάμο για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και του Κώδικα Μετανάστευσης
και Κοινωνικής Ένταξης
Συνελήφθη, χθες (21-09-2017) στο Βαθύ της Σάμου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 18 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε ο 18χρονος στην παραπάνω περιοχή και σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκε στην κατοχή του ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο, με προορισμό άλλη νησιωτική περιοχή.
Από τα στοιχεία της έρευνας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς θα προμήθευε το προαναφερόμενο εισιτήριο, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε αλλοδαπό υπήκοο τρίτης χώρας, με σκοπό να διευκολύνει την παράνομη απομάκρυνσή του από το νησί της Σάμου.  
Το εισιτήριο κατασχέθηκε, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.