22 Σεπτεμβρίου 2017

Οργάνωση και αγώνας στο πλευρό του Σωματείου για την υπεράσπιση της Κλαδικής ΣΣΕ

.......................για επίδομα ανεργίας
για την υπεράσπιση της ζωή μας και των οικογενειών μας


Συναδέλφισσες / συνάδελφοι, στα ξενοδοχεία, στον επισιτισμό και τουρισμό,

Κάνοντας «ταμείο» από την φετινή σεζόν που έφτασε στο τέλος της έχουμε και λέμε:

Για τους μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου πανελλαδικά και στο νησί μας:

Θετικό πρόσημο: νέα ρεκόρ αφίξεων και κερδών. Αντεργατικοί νόμοι που τους λύνουν τα χέρια και τους βοηθούν σε ακόμη μεγαλύτερη συσσώρευση κερδών από τη δική μας εκμετάλλευση. Φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις! «Αθώοι» από την κυβέρνηση για τα «εγκλήματα» που κάνουν στους εργασιακούς χώρους (εντατικοποίηση και απληρωσιά εργαζομένων). «Ευεργέτες» για την πλουτοκρατία μια και συμβάλουν στην…. «ανάπτυξη» του τόπου!

Για τους εργαζόμενους:
Αρνητικό πρόσημο: Σακατεμένοι και εξαντλημένοι από την κούραση λόγω της ακόμη μεγαλύτερης εντατικοποίησης της δουλειάς (χωρίς ρεπό, με 10ωρα και 12ωρα). Με μισθούς πείνας και καταπατημένη την κλαδική ΣΣΕ, με όχι πάνω από 5.000 ευρώ το χρόνο, με απλήρωτες υπερωρίες-δεδουλευμένα και καθυστερήσεις πληρωμών, με μαύρη εργασία. Με επίδομα ανεργίας ψίχουλα, που το παίρνουν με μεγάλη καθυστέρηση τα τελευταία χρόνια πάρα πολύ λίγοι και για μόλις 3 μήνες.

Πόσο θα το ανέχεσαι αυτό συνάδελφε να συμβαίνει σε σένα και στα παιδιά σου; Πόσο θα ανέχεσαι να ζεις με τα αποφάγια αυτών που εσύ ταΐζεις με τη δουλειά σου, δηλαδή των κάθε λογής αφεντικών και μεγαλοεργοδοτών;

Μην ξεγελιέσαι και μην ελπίζεις στη «δίκαιη ανάπτυξη» «την κοινωνική δικαιοσύνη» και την «κανονικότητα» που πουλάει η κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η «ανάπτυξή τους» έχει 1 εκατομμύριο ανέργους, χιλιάδες απλήρωτους ή κακοπληρωμένους, εργασιακά δικαιώματα δούλων, χωρίς κάλυψη ούτε των βασικών καθημερινών μας αναγκών.

Αυτό δεν είναι «ανάπτυξη» είναι ένας ακόμη τρόπος να χρυσώσουν το χάπι των νέων αντεργατικών μέτρων που θα προσθέσουν σε αυτά που ήδη έχουν πάρει. 110 είναι τα επόμενα «προαπαιτούμενα»… Σκέψου αν αντέχει άλλο η πλάτη σου!

Η Ένωση Ξενοδόχων Σάμου δεν έχει δεχτεί τη συνάντηση με το Σωματείο και το Εργατικό Κέντρο Σάμου…λόγω φόρτου εργασίας!!! Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του από αυτή τη στάση για το πώς αντιμετωπίζουν τελικά οι εργοδότες τους εργαζόμενους…

Η λύση είναι στα δικά σου χέρια. Στη συσπείρωση δυνάμεων γύρω από το Σωματείο μας, στην οργάνωση του αγώνα μας ενάντια σε όλους και όλα αυτά που καθημερινά τσακίζουν τη ζωή μας, με στόχο ζωή με δικαιώματα και επαναφορά όλων όσων μας πήραν τα τελευταία χρόνια.

Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς μας. Δεν φτάνουν αυτά που παίρνουμε για να ζήσουμε αξιοπρεπώς.

Υποχρεωτική εφαρμογή της Κλαδικής ΣΣΕ από όλους. Αυτή είναι που καθορίζει το μισθό μας, τον ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας,  μια σειρά όρους εργασίας και δικαιώματα υπέρ μας, χωρίς διαχωρισμό σε νέους και παλιούς εργαζόμενους, ώστε να μην είμαστε έρμαια των αφεντικών και των ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Επίδομα ανεργίας για όλους στα 600 ευρώ, δηλαδή στο 80% των 751 ευρώ του κατώτατου μισθού της ΕΓΣΣΕ που πρέπει να επανέλθει. Το διάστημα ανεργίας να είναι συντάξιμος χρόνος.

Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Να σταματήσει το μαρτύριο της εντατικοποίησης. Όχι σε χώρους δουλειάς-εργασιακά κάτεργα.
Οι εξελίξεις είναι τέτοιες που δεν χωράει άλλη ηττοπάθεια αλλά ούτε εφησυχασμός. Τίποτα δεν θα αλλάξει υπέρ μας αν δεν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Πρέπει ενωμένοι να παλέψουμε για έναν κόσμο χωρίς ανεργία, εξαθλίωση, πολέμους και προσφυγιά.

Τον Γενάρη κάνουμε αίτηση επαναπρόσληψης
μέσω του σωματείου.
Διεκδικούμε τη δουλειά μας για την επόμενη σεζόν.

Γραφόμαστε στο Σωματείο.
Απευθυνόμαστε σε αυτό για οτιδήποτε.
Αυτό είναι η δύναμη των εργατών. Η δικιά μας δύναμη.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ