22 Σεπτεμβρίου 2017

Χίος: Αιματηρή συμπλοκή στον καταυλισμό της Σούδας -Δύο μετανάστες μαχαιρώθηκαν


ΦΟΒΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

Αιματηρή συμπλοκή με θύματα 2 μετανάστες από το Ιράν σημειώθηκε στις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης στον καταυλισμό μεταναστών της Σούδας με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί το σύνολο των μονάδων ΜΑΤ και ΥΑΤ στο νησί, υπό τον φόβο γενικευμένων επεισοδίων.


Το περιστατικό ξεκίνησε όταν το θύμα Ιρανικής καταγωγής για άγνωστο λόγο προκάλεσε τον ομοεθνή του φερόμενο ως δράστη καθώς και τον συνεργό του. Κατά τη συμπλοκή ο Ιρανός δράστης που επιχείρησε να επιτεθεί με μαχαίρι καθώς και το θύμα της επίθεσης, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο ενώ ο συνεργός του δράστη συνελήφθη άμεσα και μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Χίου.

Οι 2 τραυματίες, δηλαδή θύμα και θύτης, μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Από την Αστυνομία κατέστη σαφές ότι και οι 2 θα συλληφθούν κατά την εξαγωγή τους από το Νοσοκομείο για συνέργεια στο αιματηρό περιστατικό.
Μόνοι άνδρες στη Σούδα

Παρότι πάντως ο καταυλισμός της Σούδας είναι κοντά στο κλείσιμο ελλείψει χρηματοδότησης Ύπατης Αρμοστείας και Μ.Κ.Ο. από ευρωπαϊκά κονδύλια, ο κίνδυνος επεισοδίων συνεχίζει να είναι ορατός. Κι αυτό γιατί ο πληθυσμός που έχει απομείνει αποτελείται από μόνους άνδρες, κυρίως νεαρής ηλικίας, που δεν δικαιούνται άσυλο αλλά εξαιτίας των διαδικασιών δεν μπορούν να επιστραφούν στην Τουρκία με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί.

Πηγή: politichios