22 Σεπτεμβρίου 2017

Στο Αγαθονήσι το σούπερ γιοτ Adastra που η πλοήγηση του γίνεται μέσω iPad


Στο πανέμορφο Αγαθονήσι κατέπλευσε την Κυριακή το μεσημέρι,17 Σεπτεμβρίου 2017, το εντυπωσιακό σκάφος “ADASTRA”.

Στο λιμάνι του νησιού έμεινε μέχρι το απόγευμα και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον διπλανό όρμο στην παραλία Τσαγκάρι,που  παρέμεινε μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας οπότε αναχώρησε για το Πυθαγόρειο Σάμου.



Οι επιβάτες πάντως του super yacht που μοιάζει με διαστημόπλοιο, φρόντισαν να γευτούν τις θαλασσινές νοστιμιές σε Ψαροταβέρνα του νησιού, ενώ κολύμπησαν  στα  μοναδικά καταγάλανα και κρυστάλλινα νερά του Αγαθονησίου.

Το μοναδικό αυτό σκάφος, που εντυπωσίασε τόσο τους κατοίκους, όσους και τους επισκέπτες του ακριτικού νησιού, το ανήκει στον Αντονι Μάρντεν έναν 64χρονο μεγιστάνα από το Χονγκ Κονγκ και είναι «ένα από τα πιο εκπληκτικά σκάφη αναψυχής στον κόσμο»

Στο ταξίδι του στις ελληνικές θάλασσες και στο Αιγαίο το σούπερ γιοτ Adastra, σε όσα νησιά προσέγγισε έγινε αντικείμενο σχολιασμού και θαυμασμού

Σύμφωνα με το περιοδικό «Boat International», το «Adastra» είναι «ένα από τα πιο εκπληκτικά σκάφη αναψυχής στον κόσμο». Χαρακτηρίζεται ένα θαλάσσιο παλάτι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και την ανάλογη πολυτέλεια για να φιλοξενήσει τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη του και τους εκλεκτούς φίλους του.

Ωστόσο υπάρχει και μια μικρή λεπτομέρεια στον τρόπο λειτουργίας του, που το κάνει πράγματι ξεχωριστό αφού μπορεί να πλοηγηθεί μέσω  ipad. Συγκεκριμένα έχει εγκαταστήσει ένα εξελιγμένο πρόγραμμα αυτόματης πλοήγησης, το οποίο  επιτρέπει την καθοδήγηση του «Adastra» μέχρι και από απόσταση 50 μέτρων.

Κλείνοντας ευχαριστούμε τη φίλη Ελένη Κόττορα που μας έστειλε τις φωτογραφίες από το «Adastra» στο Αγαθονήσι.

.kalymnos-news.gr