11 Αυγούστου 2017

Σάμος: Συνέλαβαν και πάλι ​την ιδιοκτήτρια που τα έβαλε με τους ελεγκτές


«Βεντέτα» με απειλές και ​διώξεις άνοιξε στο νησί

Φυλάκιση για 12 μήνες στους «νταήδες» φορολογουμένους

​Στα δικαστήρια συνεχίζεται το σήριαλ των φορολογικών ελέγχων που ξεκίνησε από χθες στη Σάμο, με την ιδιοκτήτρια εστιατορίου που επιτέθηκε φραστικά στους ελεγκτές της ΑΑΔΕ. Η ιδιοκτήτρια δικάστηκε με την διαδικασία του αυτοφώρου και, σύμφωνα με πληροφορίες, καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκισης με αναστολή. Και ενώ αυτά συνέβησαν χθες, τα ξημερώματα σήμερα ο εφοριακός υπάλληλος που «σφράγισε» την επιχείρηση, κατήγγειλε στην αστυνομία ότι δέχθηκε απειλές και από την επιχειρηματία που τηλεφώνησε τα ξημερώματα στο σπίτι του για να τον εκφοβίσει.

​Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο εισαγγελέας να διατάξει ξανά την σύλληψή της.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος των εφοριακών της ΔΟΥ Σάμου καταγράφει όλο αυτό το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί στο νησί​. Όπως αναφέρει:

-   Τη Δευτέρα 7/8/2017 η ΔΟΥ Σάμου προχώρησε στην επιβολή του μέτρου της άμεσης 48ωρης αναστολής λειτουργίας επαγγελματικών εγκαταστάσεων, με υπάλληλό της και τη συνδρομή της ελληνικής αστυνομίας.

-   Κατά τη διαδικασία αυτή δημιουργήθηκαν έντονα επεισόδια από τους ιδιοκτήτες (απειλές και εξύβριση). Μάλιστα παραβίασαν και την πινακίδα σφράγισης. Αποτέλεσμα ήταν να τοποθετηθεί ξανά από τον εφοριακό υπάλληλο και … για 12 μέρες!

-   Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης οδηγήθηκαν από την αστυνομία στο αυτόφωρο. Στις 8/8/2017 εκδικάστηκε η υπόθεση  και επιβλήθηκε ποινή (12 μηνών φυλάκισης σύμφωνα με πληροφορίες). Η ιδιοκτήτρια αφέθηκε ελεύθερη με αναστολή.

-   Ωστόσο την επόμενη μέρα, στις 9/8/2017 και περίπου στις 6 τα ξημερώματα, ο εφοριακός υπάλληλος που συμμετείχε στην σφράγιση του καταστήματος δέχτηκε απειλητικό τηλεφώνημα στο σπίτι του από την ιδιοκτήτρια, προκαλώντας ανησυχίες για την προσωπική, οικογενειακή και υπηρεσιακή του ασφάλεια.

​Σύμφωνα με πληροφορίες, από την αναγνώριση κλήσεων επιβεβαιώθηκε η τηλεφωνική όχληση και η ιδιοκτήτρια συνελήφθη και πάλι.

Ο σύλλογος των εργαζομένων στην ΔΟΥ Σάμου καταδικάζουν τα φαινόμενα εκφοβισμού και βίας, αλλά εκφράζουν αγανάκτηση και ανησυχία για τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται, θέτοντας τον εαυτό τους ή και την οικογένειά του σε απρόβλεπτους κινδύνους, καθώς κατοικεί στον ίδιο τόπο που ελέγχει. Για τον λόγο αυτόν ζητούν νομική κάλυψη, παροχή ασφάλειας και απόσυρση της αστικής ευθύνης των ελεγκτών η οποί δυσχεραίνει το έργο τους.​
protothema.gr