8 Αυγούστου 2017

Νεοχώρι: Εγκατάλειψη και αδιαφορία



Την Παρασκευή 4 Αυγούστου η "Ανατροπή" επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα του Νεοχωρίου. Κατά την προγραμματισμένη περιοδεία μέσα στο χωριό, έγινε επίσκεψη στον χώρο της κοινότητας, καθώς και στα πλυσταριά του χωριού, όπου φαίνεται ξεκάθαρα η εγκατάλειψή τους, τα οποία είναι πλέον και επικίνδυνα.
Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση στο καφενείο του χωριού, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν πάνω σε διάφορα θέματα, αλλά και να γίνει ενημέρωση για ορισμένες θέσεις της δημοτικής παράταξης.

Τα προβλήματα πολλά, αλλά όπως ενημέρωσε και από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της κοινότητας, Πέτρος Νίνος, το κυριότερο πρόβλημα είναι η εγκατάλειψη και αδιαφορία από την δημοτική αρχή. Είναι ανεπίτρεπτο, εδώ και χρόνια να έχουν σταλθεί έγγραφα στον δήμο, και τα περισσότερα αιτήματα να είναι αναπάντητα και άλυτα. Ακόμα περιμένουν την αποκατάσταση της παιδικής χαράς και τον καθαρισμό των υδατοδεξαμενών ύδρευσης και άρδευσης.
Η αγανάκτηση των κατοίκων τους οδήγησε πρόσφατα στην κίνηση συλλογής υπογραφών, ώστε να δρομολογηθούν άμεσα οι εκκρεμότητες αυτές, οι οποίες ουσιαστικά βλάπτουν την εικόνα του χωριού, πολιτισμικά και κοινωνικά. Έτσι, έχει ζητηθεί με έγγραφό τους να φτάσουν τα εξής θέματα στο δημοτικό συμβούλιο:
1. Αποκατάσταση παραδοσιακών πλυσταριών
2. Ηλεκτροδότηση πυροσβεστικού κλιμακίου
3. Έλλειψη γραμματέα
4. Υδροδότηση χώρου κοιμητηρίου
5. Τοποθέτηση πινακίδων στάθμευσης