10 Αυγούστου 2017

Δικαιώνεται ο Νότης Μαριάς και διαψεύδεται ο Γιάννης Μουζάλας για το θέμα της επαναπροώθησης προσφύγων από την ΕΕ στην Ελλάδα


ουζάλας, πρέπει σήμερα να ζητήσει συγνώμη για τα δικά του ψέματα, αφού τον περασμένο Αύγουστο διαβεβαίωνε επί λέξει πως οι προειδοποιήσεις του Νότη Μαριά για την επαναπρώθηση προσφύγων από την ΕΕ στην Ελλάδα βάσει του καθεστώτος του Δουβλίνου είναι δήθεν: «ψευδέστατες και εκ του πονηρού, προσπαθούν να δημιουργήσουν πανικό και πρόβλημα στη σχέση μας με την Ευρώπη και με αυτή την έννοια τις χαρακτηρίζω και αντιπατριωτικές. Δεν υπάρχει ούτε ψήγμα αλήθειας».
Ανέκρουσε πρίμνα ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στο θέμα της επαναπροώθησης προσφύγων από την ΕΕ στην Ελλάδα, δικαιώνοντας τον Πρόεδρο του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά.
«Λαγός τη φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του» λέει ο σοφός λαός μας και ο κ. Μ


Ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ενόψει της σύσκεψης για το προσφυγικό, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στο Ηράκλειο με τη συμμετοχή Ευρωβουλευτών, Βουλευτών, Δημάρχων και του Περιφερειάρχη Κρήτης, είχε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι πρόκειται να αρχίσουν οι επιστροφές προσφύγων στην Ελλάδα από κράτη μέλη της ΕΕ βάσει του καθεστώτος του  Δουβλίνου.
Σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας επιβεβαιώνει πως η Γερμανία πρόκειται να αρχίσει να επαναπροωθεί πρόσφυγες στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Κανονισμού του Δουβλίνου.
Σε συνέντευξή του στο μαγκαζίνο «Report Mainz» της γερμανικής τηλεόρασης ARD, ο  κ. Μουζάλας υπογραμμίζει: «Πριν από λίγες μέρες εγκρίναμε μικρό αριθμό επιστροφών προσφύγων, που σχετίζονται με τον Κανονισμό του Δουβλίνου, από τη Γερμανία και μερικές άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ. Οι Γερμανικές και Ελληνικές αρχές ασύλου έχουν αναλάβει την εφαρμογή της διαδικασίας. Υπήρχε πίεση από χώρες της ΕΕ να αρχίσουμε να αποδεχόμαστε και πάλι επαναπροωθήσεις. Κατανοώ ότι οι κυβερνήσεις θέλουν να δείξουν στους πολίτες ότι κάνουν κάτι. Γι’ αυτό θέλω να τις βοηθήσω».
Πριν από ένα χρόνο όμως ο κ. Μουζάλας ισχυρίζονταν ότι οι προειδοποιήσεις του Νότη Μαριά, που διαμήνυε ότι η ΕΕ σχεδιάζει επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα, ήταν δήθεν «φαντασιώσεις  και ψέματα» και έλεγε «ότι η Συνθήκη του Δουβλίνου δεν έχει απολύτως καμία ισχύ, δεν εφαρμόζεται και κατέπεσε ιστορικά».
Δεν γνώριζε ο Αναπληρωτής Υπουργός αυτά που γνώριζε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής;
Εάν γνώριζε τότε γιατί έλεγε ψέματα;
Σε κάθε περίπτωση προκύπτει το ερώτημα: ποιος είναι τελικά ο πατριώτης και ποιος ο ψεύτης;
O Ελληνικός λαός δεν ανέχεται άλλο την υποκρισία, τα ψέματα, τις αναποτελεσματικές πολιτικές και τους δήθεν μονόδρομους που κάνουν την χώρα μας αποθήκη ψυχών και οδηγούν στην εξαθλίωση. Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον ότι υπάρχει για την ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.